Welkom terug!

We hebben een bizar voorjaar achter de rug. Bijna twee maanden lang bleven we met z’n allen in ons kot. Pas sinds 18 mei konden we voor het eerst in lange tijd weer een museum bezoeken, in onze eigen buurt wel te verstaan.Sinds 8 juni zijn heel wat meer attracties en belevingscentra opnieuw open. Daguit-stappen in familieverband of met onze kleine afgemeten bubbel van vrienden kunnen gelukkig ook weer. We hebben het langst geduld moeten oefenen om eens helemaal los te gaan in ons favoriete pretpark. Ook al kunnen we weer overal heen, het is een andere zomer dit jaar. De zomer 2020 is niet zoals andere zomers! Het is anders om in coronatijden op uitstap te gaan. Mondmaskers en handgellekes mee? OK! Dan kunnen we vertrekken, mits we de regels van ‘social distancing’ respecteren uiteraard.

‘Social distancing’ weer een nieuwe term, het woord van 2020 ongetwijfeld, maar vooral een nieuw normaal voor ons allemaal. Laat dit echter de pret vooral niet bederven. Ons zomermagazine bijvoorbeeld, biedt je maar liefst 132 pagina’s inspiratie voor een verrassend dagje uit of zelfs een meerdaagse vakantie in eigen land. Wedden dat je binnenkort op plekken komt waarvan je het bestaan niet vermoedde, of musea en attracties bezoekt waarvan je nog nooit eerder had gehoord.

Ons hele team van vaste en freelance medewerkers en onze ploeg Riebedebie-reporters hebben de voorbije maanden keihard én corona-proof gewerkt om ons zomermagazine voor jou klaar te stomen. Soms in moeilijke omstandigheden, maar steeds boordevol enthousiasme om jou een kwaliteitsvolle brok inspiratie voor de zomer van 2020 te brengen. We zijn dan ook terecht fi er om jou dit magazine te mogen overhandigen en we hopen van harte dat het jou en je dierbaren inspireert om er zo snel en zo veel mogelijk op uit te trekken deze zomer.Door de coronacrisis gelden bij alle attracties en musea specifieke veiligheids-, voor-zorgs- en hygiënemaatregelen. Soms is het aanbod daardoor gewijzigd of beperkt. Hou hier a.u.b. rekening mee.

Check zeker ook eens de website van de attractie of het museum zelf vóór je op bezoek gaat. Zo vermijd je minder aangename verrassingen en geniet je optimaal van je bezoek!

Wil je absoluut de drukte vermijden, download dan de appYouflanders’ van Toerisme Vlaanderen en de provinciale toeristische organisaties, en check vooraf hoe druk het is in de buurt van je bestemming. De app is ook een beetje onze app, want de informatie over attracties en musea komt via een directe lijn rechtstreeks uit de database van Riebedebie!

We zijn ook heel erg fier dat we net vóór de zomervakantie samen met Toerisme Vlaanderen en het Steunpunt Vakantieparticipatie het Iedereen-Verdient-Vakantiefonds hebben opgericht! De coronacrisis treft heel veel mensen, maar wist je dat 22% van de kinderen niet weet wat vakantie is? En daar willen we met de Koepel van Attracties & Musea ook iets aan doen. Bijna 20 jaar geleden stonden we mee aan de wieg van het Steunpunt Vakantieparticipatie en nu lanceren we samen het steunfonds om de meest kwetsbare gezinnen te helpen en hen een leuke daguitstap of deugddoende gezinsvakantie te bezorgen. Jij kan ook een duit in het zakje doen!

Surf naar de website www.dezomervan2020.be en klik op ‘doneer’. Elke euro helpt zeker iemand dichter bij een welverdiende uitstap of vakantie!We wensen je van harte een zonnige en leuke zomer toe en hopen je te mogen verwelkomen in onze attracties en musea.Welkom terug!

 

Copyright beeld: De Schorre

Foto zomermagazine: @mamalobke