Werken in...Bokrijk

Elke maand nemen wij een kijkje achter de schermen bij één van onze attraccties en musea. Deze maand gingen wij langs bij Bokrijk waar we kennismaakten met Elke Hayen, één van de teamcoördinatoren. Ooit begonnen als seizoensmedewerkster maar al snel doorgegroeid tot teamcoördinator.
 

Wat doe je precies bij Bokrijk?
Als teamcoördinator heb ik een erg uitgebreid takenpakket. Dit gaat van de begeleiding, briefing en planning van de collega’s in het Openluchtmuseum, het bestellen en aankopen van de nodige materialen voor de museumwerking tot het vaststellen en doorgeven van eventuele herstellingen. Mijn collega Kaat en ik hebben dus best wel een veelzijdige job!

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik ben afgestudeerd als bachelor Engels en geschiedenis. Geschiedenis heb ik altijd boeiend gevonden. Het was voor mij dan ook een logische stap om bij Bokrijk te solliciteren.  Mijn eerste job in Bokrijk was seizoensmedewerker en ik zat in één seizoen in een ploegensysteem van 6 dagen werken en 6 dagen thuis. Zeker in het begin vond ik dat leuk, maar aangezien ik liever fulltime wilde werken, en dat ook heb aangegeven, kon ik terecht in onze flexibele ploeg (4 seizoenen). 

Dit vond ik heel leuk om te doen, want dit is een team van vooral jonge mensen.  De flexibele ploeg staat in voor vervangingen van mensen die ziek zijn of met verlof zijn; verjaardagsfeestjes begeleiden; de ondersteuning van de atelierschuren en bepaalde scholenprogramma’s begeleiden zoals de ravottersclub.  En dan nu ben ik sinds dit seizoen aan de slag als teamcoördinator, waarbij ik met veel plezier mijn ervaring deel met de collega’s.

 

 Hoe ziet een werkdag in Bokrijk eruit?
Geen enkele dag is dezelfde. Het merendeel van mijn dag besteed ik in het Openluchtmuseum. Dit aanvullend met de nodige administratie op pc.

Werken op zo’n mooie locatie lijkt een magische job, wat vind je er zo fijn aan?
Werken omgeven door de natuur is altijd een pluspunt. Ook de aanwezige dieren maken het helemaal af.
Zeker ’s ochtends vroeg als je toekomt en door het museum fietst is heerlijk.  Zo kom je zelfs af en toe voorbijschietend wild tegen, zoals reeën.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden die je moet hebben om hier te kunnen werken?
Klantvriendelijk, flexibel, actief, communicatief, geduldig... (lacht).

Wat is het moeilijkste?
Op heel drukke momenten is het nodig om snel te kunnen schakelen en er helemaal voor te gaan, zeker in de atelierschuren en in de speelschuur als er bijvoorbeeld enkele klassen gelijktijdig aan het spelen zijn.

Combineer je deze job nog met iets anders?
Neen, tijdens de openingsmaanden werk ik voltijds in Bokrijk.

Waar haal je het meeste voldoening uit?
Het contact met de bezoekers en hen een fijne dag bezorgen.

Heb je nog een leuk weetje over het Bokrijk?
Wist je dat Bokrijk dit jaar 60 jaar bestaat? In het museumdeel ‘de Sixties’ is er dan ook een extra (en superleuke) tentoonstelling over.

Ik wil ook werken in Bokrijk, hoe kan ik mij kandidaat stellen?
Elk jaar verschijnen er in februari vacatures in de krant en op de website. Niet twijfelen, gewoon solliciteren! Bokrijk is sowieso steeds op zoek naar goede seizoen-medewerkers.

Tot slot, waar ging jij als kind graag op daguitstap?
Naar Bokrijk natuurlijk, zeker in de speeltuin ;-).

Meer info over Bokrijk vind je via de website www.bokrijk.be