Werken in...Choco-Story Brussels

Benieuwd hoe het is om te werken in een prachtig gebouw als dat van Choco Story Brussels? Wij vroegen het aan directrice van Choco Story Peggy Van Lierde.

Wat doe je precies in Choco Story?

Een beetje van alles. Als directrice van Choco Story in Brussel ben ik zowel bezig met het dagelijkse (bezoekers verwelkomen en soms rondleiden, deelnemen aan speciale activiteiten zoals de Nocturnes binnenkort) als de promotie van het museum. Daarnaast moet ik ook zorgen voor de medewerkers, de scenografie, statistieken, boekhouding, samenwerking met partners, communicatie en visibiletit geven aan ons museum.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik ben er letterlijk ingevallen ! Mijn mama heeft dit museum 20 jaar geleden gesticht. Mijn grootvader is de stichter van Godiva. Chocolade is dus echt een familiepassie. In 1998, opende mijn mama het eerste chocolademuseum van België op de Grote Markt van Brussel. Ik heb eerst als radiojournalist gewerkt en daarna het museum overgenomen in 2007. Sinds 2014, ben ik met de Familie Van Belle geassocieerd. Deze samenwerking heeft geleid tot het verhuis van ons museum naar de stoofstraat begin 2019.

Hoe ziet een werkdag in Choco Story eruit?
Gevarieerd ! Elke dag is verschillend. Ik kom rond 8 uur aan. Ik start met de raadpleging van mijn emails en de planning van de dag. Dit geeft eigenlijk het verloop van de dag aan. Ik heb mijn « to do list » met dringende, belangrijke en bijkomende taken. Ik ontmoet verschillende mensen zowel bezoekers als medewerkers.   

Werken op zo’n mooie locatie lijkt een magische job, wat vind je er zo fijn aan?
We zitten in het drukste straatje van Brussel, waar elke toerist doorloopt om Manneken Pis te gaan zien. Maar het museum is zowaar een oase van rust in dit straatje. Dat vindt ik erg zalig. Vlakbij de Grote Markt werken is ook zeer inspirerend.

Hoe zou je jouw job omschrijven?
Nogmaals : gevarieerd ! Ik kan hier dagelijks de familiepassie delen met een groot aantal mensen : zowel belgen als buitenlanders. Ik ben echt fier om meer visibilteit te kunnen schenken aan één van onze nationale fierheden, namelijk chocolade.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden die je moet hebben om hier te kunnen werken?
Flexibiliteit, creativiteit en luistervaardigheden.

Combineer je deze job nog met iets anders?
Af en toe, werk ik nog als freelance journalist.

Waar haal je het meeste voldoening uit?
Als we positieve reacties van de bezoekers krijgen na hun bezoek aan Choco Story.

Heb je nog een leuk weetje over Choco Story?
Choco Story is in februari 2019 naar de Stoofstraat verhuist. Dat gebouw dateert van de 17de eeuw en was toen een tinfabriek. Vroeger werden tinnen vormen gebruikt om pralines te maken Ideaal om daar vandaag het chocolademuseum te hebben kunnen installeren.

Ik wil ook werken in Choco Story, hoe kan ik mij kandidaat stellen?
Een mailtje sturen naar info@choco-story-brussels.be. Vergeet niet om een leuke  sollicitatiebrief te schrijven. Dit maakt vaak het verschil !

Tot slot, waar ging jij als kind graag op daguitstap?
In het bos gaan wandelen, daar heb ik de leukste herinneringen aan!

AGENDATIP
Choco Story Brussels neemt dit jaar deel aan de Brussels Museums Nocturnes.

De dag voor Sinterklaas, nodigt het chocolademuseum kleine en grote kinderen op een
zoektocht binnen het Museum om de Sint te ontmoeten. Een ludieke activiteit en een
leuke gelegenheid om het Choco Story Museum te ontdekken.

Het museum zal op donderdag 5/12/2019, zoals alle dagen, van 10U tot 17U open zijn
met de klassieke tarieven.

Tussen 17U en 22U is het museum open voor de zoektocht met een sepciaal tarief van
4€ voor de volwassenen en 2€ voor de jongeren onder 26 jaar.

Copyright foto's: Choco Story Brussels