Winter is coming...10 leuke evenementen om samen te doen in december

Brrrrrr....het wordt bibberkoud, dat betekent dat de winter er stilaan aankomt! Geen reden om binnen te blijven zitten, want wij sturen je er graag op uit en geven je extra inspiratie voor toffe winterevenementen:

1. Midwinterfeest in Brugge
Zondag 8 december in het Volkskundemuseum Brugge

Het Midwinterfeest is een vaste waarde voor al wie van een warme kerst houdt. De Balstraat in de authentieke Sint-Annawijk, waar het Volkskundemuseum zich bevindt, vormt het decor voor een sfeervolle kerstmarkt met ambachtelijke producten.

2. Winter in Antwerpen
Vanaf zaterdag 7 december in Antwerpen

Winter in Antwerpen wordt magisch mooi! Van zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari 2020 verwelkomt Antwerpen je in een feeëriek decor. Een ijspiste met sterrenhemel, een magisch winterbos, …. Ontdek hier het programma en maak er een fijne uitstap met je gezin, familie of vrienden. 

3. Ontwerp je eigen winterbordspel in het Speelgoedmuseum in Mechelen
Zaterdag 7 en zondag 8 december in Mechelen

De winterperiode is het ideale moment om knus samen gezelschapsspellen te spelen. Tijdens deze creatieve workshop maak je je eigen winters bordspel met Barbie en Ken in de hoofdrol!

4. Winterfeest in het Karrenmuseum in Essen
Het museum baadt tijdens de kerstperiode in een magische sfeer die je hart weet te verwarmen. Verwacht je ook dit jaar weer aan knisperende vuurkorven, talrijke lichtjes en kraampjes waar je nog lastminute originele geschenken kan kopen. Als kers op de taart zetten diverse vuurshows het terrein in lichterlaaie. Met een warme glühwein of chocolademelk in de hand ben je trouwens instant het koude weer vergeten.    

5. Wintervuur in Antwerpen

Wintervuur is aan zijn achtste en tevens laatste editie toe. Het volledige programma van dit podiumkunstenfestival met circus, theater, muziek en wandelingen is ondertussen bekend en ontdek je hier. Het nomadische stadsfestival vindt plaats tussen 28 december en 4 januari aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam. 


6. Putteke Winter in De Halve Maan in Diest
Zaterdag 7 december in Diest

Deze ondertussen bekende winterwandeling is alweer aan z'n 8ste editie toe! Kom in een sprookjesachtige sfeer vol licht meegenieten van mysterieuze figuren, leuke vuurshows en prachtige vertellingen! Ook het glaasje jenever,chocomelk of een lekker frietje mag uiteraard niet ontbreken!
Ontdek hier de andere locaties waar Putteke Winter plaatsvindt

7. Vurige Winteravond in Vrijbroekpark Mechelen
Vrijdag 13 december in Mechelen

In deze donkere dagen maken wij het één avond heel gezellig buiten in het park. Je volgt de lichtjes en geniet van een sfeervolle en hartverwarmende wandeling. De wandeling kan je starten tussen 19u en 20u30. We doven de parkverlichting en we steken de kaarsen langs het wandelpad aan. Het traject is ongeveer 2km, de wandeling duurt een uur. Met intieme licht- en vuuranimatie onderweg. Aan het eindpunt is er een vuurshow. Aan de kraampjes kun je warme hapjes en dranken voor een goed doel kopen.
En er is ook een vintage photobooth waar je zelf de ster mag zijn!

8. Winterland in Hasselt
Tot en met 5 januari 2020

Wil je Hasselt in de winter echt beleven? Trek dan naar Winterland in Hasselt, want de stad staat volledig in het teken van winter en kerstmis. Een winters event dat je niet mag missen!

9. Winter in het Park in Oostende
tot en met 5 januari 2020
Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark kan je als bezoeker schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. Tijdens de kerstvakantie maken dagelijkse animaties en activiteiten voor kinderen de beleving compleet. Met elke dag nieuwe acts en magische momenten is Winter in het Park een plaats om gezellig, samen met vrienden en familie uit te kijken naar Kerstmis en af te tellen tot het nieuwe jaar.

10. Winterwonderkasteel in het Gravensteen in Gent
Winterwonderkasteel dompelt het Gravensteen onder in een kerst- en wintersfeer. Tussen de donkere wenteltrappen van de dikke kasteelmuren, ontdek je de magie van warmte en gezelligheid in de meest duistere tijd van het jaar. Een betoverende ervaring voor klein en groot. Tijdens deze magische periode baadt het Gravensteen in een Bourgondische sfeer met verbluffende feesttafels en fabelachtige versieringen. Laat je betoveren door de spektakelzucht en waan je een leeftijdsgenoot van de Vlaamse Primitieven.