3 uitstappen bij ijskoude temperaturen

1. Winter in Arbotetum Kalmthout

Ben je niet bang voor de koude temperaturen? Hou je van de natuur? Dan moet je zeker naar Kalmthout! 

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de vele winterbloeiende planten. Coniferen en groenblijvers maken zich op voor het seizoen. Bessen, bottels en maretak zorgen voor dat tikje kerstgevoel. En de toverhazelaars, ja die zijn werkelijke betoverend. De eerste bloeien al tijdens de kerstvakantie, en gaan spectaculair door tot eind februari.
 

Arboretum Kalmthout
Confineren
Koezio

2. Met de kids naar Koezio in Brussel

Blijf je deze winter toch liever binnen? Dan blijkt Koezio in Brussel de ideale uitstap te zijn. Het is een indoorattractiepark waarbij je in een klein groepje moet bewijzen dat je alles in huis hebt om een ‘special agent’ te worden. Ideaal dus voor gezinnen, familie, vrienden en zelfs een teambuilding! We lieten deze activiteiten uittesten door onze Riebedebie-reporter Katrien. Zij ding met haar gezin op pad en schreef er voor onze website een reportage over. Benieuwd wat reporter Katrien en haar gezin ervan vonden? Je leest het hier!

GlazenHuis

3. Kunstenaar live aan de slag bij het GlazenHuis in Lommel

Wil je deze winter graag een kunstzinnige expo bezoeken? Ga dan zeker naar het GlazenHuis in Lommel. Deze locatie is een modern glazen paviljoen waar het gloeit van de creativiteit. Hier blazen glasblazers bijna dagelijks hun ideeën leven in. In oktober 2022 begon de expo The Holy Grail De tentoonstelling toont het draaiboek voor glasblazers, de mystieke ontleding van glaskunsttechnieken en de onbekende rijkdom van de Lommelse glaskunstcollectie.

Wil je die ervaring extra uniek maken? Kom dan zeker langs tussen 25 en 29 januari 2023. Kunstenaar Matthew Szösz zal tijdens die dagen zijn gouden toren installeren in het paviljoen. Kan je dan niet? Wees niet gevreesd, de expo loopt nog tot eind december 2023. 

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)