GIANTS: een reuzenkans om je klein te voelen

Ontdek de 'GIANTS'! Reis terug in de tijd om elf van de meest imposante wezens te ontmoeten die onze planeet bevolkten na het tijdperk van de dinosauriërs. Denk aan giganten zoals Paraceratherium, het grootste landzoogdier, Otodus megalodon, de reusachtige prehistorische haai, en Gigantopithecus blacki, een Aziatische aap zo groot als drie orang-oetans.

Deze tentoonstelling in het Instituut voor Natuurwetenschappen is perfect voor gezinnen en scholen (vanaf 9 jaar). Kom en maak kennis met deze spectaculaire reuzen van 20 oktober 2023 tot en met 25 augustus 2024. Een reis naar een wereld van verbazingwekkende prehistorische grootsheid! 🌍🦕🔍

Een reuzenkans om je klein te voelen

Stap in de schoenen van een paleontoloog en bewonder indrukwekkende 3D-modellen en bijna complete skeletten van 6 prehistorische giganten. Voer je eigen onderzoek uit met interactieve elementen en multimedia. Vergelijk bijvoorbeeld de wervels van de reuzenslang en de kiezen van de prehistorische neushoorn met die van andere dieren, of tel de groeiringen in de tand van de reuzentandhaai.

Ontdek het leven van deze kolossale wezens. Wie waren ze? Wat gaf hen een evolutionair voordeel om zo groot te zijn? Wat leidde tot hun uitsterven? Deze en tal van andere vragen wachten op antwoord in deze fascinerende tentoonstelling!

Een emotionele face-to-face

Het ontmoeten van uitgestorven dieren gaat verder dan een gewoon bezoek aan een museum; het is een emotionele ervaring! Tussen de poten en langs de staarten van deze reusachtige, toch knuffelbaar uitziende wezens wandelen, brengt je direct in contact met het verleden. Een onvergetelijke belevenis die je nieuwsgierigheid ongetwijfeld zal aan

Denk aan de toekomst

Deze reuzen liepen ooit vrij rond op onze planeet. In de loop der tijd werden ze vervangen door andere gigantische dieren... Maar voor hoelang nog? Veel huidige reuzen, denk bijvoorbeeld aan olifanten, neushoorns en walvissen, staan momenteel onder druk.

Een expo 100% Instituut voor Natuurwetenschappen

GIANTS is de allereerste 100% zelfgemaakte tentoonstelling sinds 2013 (Babydieren). Hierin worden de schatten van onze collecties, de expertise van het onderzoeksinstituut en het vakmanschap van hun museum- en educatieteam tentoongesteld. Het is een perfecte afspiegeling van hun wetenschappelijke instelling en belicht de samenhang tussen al de activiteiten.

Een nieuwe animatie voor gezinnen

Naast rondleidingen voor groepen en vakantiestages voor kinderen van 4 tot 12 jaar, pakt de educatieve dienst uit met een nieuwe GIANTS-activiteit voor gezinnen op woensdagmiddag. Hierbij ontdekken gezinnen het werk van een paleontoloog, graven ze fossielen op, bestuderen ze deze en vergelijken ze ze met exemplaren in de tentoonstelling. Een boeiende ervaring voor jong en oud!

Praktische info

Openingstijden 

Dinsdag tot vrijdag: van 9u30 tot 17 uur
Zaterdag en zondag: 10u tot 18u
Gesloten elke
maandag, 25 december, 1 januari en 1 mei

Tickets

Je kan je tickets online kopen (niet verplicht) of aan de kassa.

 

Meer info