Winterfloridylle: magische winteravond in de Plantentuin Meise

Waarom niet eens de Plantentuin van Meise bezoeken midden in de winter? Het klinkt misschien gek, maar geloof ons, het is een fantastische ervaring. Tot 7 januari 2024 wordt de plantentuin getransformeerd tot een knus en betoverend lichtspektakel tijdens de Winterfloridylle, een absolute must-see.

Plantentuin wordt sprookjestuin

De Plantentuin, normaal gesproken bekend om zijn bloeiende flora, ondergaat voor de zesde keer een betoverende gedaanteverwisseling. Van eind december tot begin januari zijn niet de bloemen, maar een twintigtal lichtinstallaties de blikvangers. Maak je geen zorgen; het blijft een plantentuin, waar bloemen en planten nog steeds de hoofdrol spelen, zelfs tijdens deze Winterfloridylle. De lichtinstallaties, vergezeld door de muziek van Piet Goddard, versmelten prachtig met de natuurlijke omgeving.

winterfloridylle
nog zo veel mooier in het echt!

Instant gezelligheid tijdens Winterfloridylle

De sfeer was meteen voelbaar zodra we de uitgestrekte terreinen van de Plantentuin betraden. De stralende warmte van vuurkorven en verleidelijke geuren van pannenkoeken, frietjes, glühwein en warme chocolademelk uit foodtrucks creëerden een onmiskenbaar gezellige sfeer.

Eenmaal binnen werden we meegenomen van de ene betoverende wereld naar de andere. Het voelde als een sprookjesachtige bloementuin, en we konden maar moeilijk kiezen welke we het mooist vonden. De wandeling door de tuin, die in totaal 3,5 km lang is, verliep vlot, en opvallend genoeg hoorde je geen enkel protest van de tieners over wandelen. Ze genoten met volle teugen; Winterfloridylle bleek ook een hit bij hen.

winterfloridylle
winterfloridylle

Marshmallow-geluk

Onderweg maakten we even een tussenstop in de Kawa-bar om te genieten van warme chocolademelk en zelfgemaakte marshmallows. Opgewarmd aan de vuurkorven begonnen we aan het tweede deel van de avond en werden we verrast door de gigantische serre waar we naartoe geleid werden voor enkele andere lichtshows. Echt, woorden schieten tekort om de magie in de halve duisternis te beschrijven - het ziet er in het echt nog zoveel beter uit dan op foto's.

Oh, en voor sfeer en gezelligheid geven we WinterFloridylle een score van 11 op 10!

winterfloridylle
winterfloridylle

Afsluiten in de tuinshop

We sloten de avond af in de tuinshop, waar het moeilijk was met lege handen naar buiten te gaan. Naast boeken en leuke hebbedingetjes zijn er namelijk ook prachtige planten te koop. En laten we eerlijk zijn, van een extra plantje in huis wordt toch iedereen blij? Weet je wat… we hebben meteen plannen gemaakt om deze prachtige plantentuin nog eens in de zomer te bezoeken.

winterfloridylle
wat een serre !

Praktisch

Open: de winterfloridylle loopt nog tot en met 7.1.2024, in tijdsloten van 18u tot 21u30 kan je binnen gaan. 

Ticketje: een ticketje kost 18 EUR voor de grote mensen en 12 EUR voor de kinderen. 

Eten en drinken: met de foodtrucks en de KAWA-bar heb je keuze te over voor een hapje en een drankje.

Ingang: let op : je kan enkel binnen via de ingang Keizerin Charlotte (Nieuwelaan). 

Parking: Je auto kan je best op de parkeerplaatsen in de Nieuwlaan parkeren of in de wijken achter de Plantentuin.

Schoenen: het is en blijft een plantentuin. Hier en daar kan het wat modderig zijn. Niets wat met een goede wandelschoen niet opgelost kan worden 😉(naaldhakken is dus geen goed idee 😉 – witte schoenen ook niet, been there, done that).

Rolstoel – en buggyvriendelijk: sommige plekjes zijn misschien niet zo evident, maar we zagen wel mensen met rolstoelen of buggy’s. 

Meer info

zie die lichtbloemen!
zie die lichtbloemen!
Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.