7x LAGO zwemparadijzen voor op je bucketlist

Voor 101 spetterende wateravonturen moet je gewoon een duikje nemen in de LAGO-zwemparadijzen. Hier vind je attracties voor alle leeftijden. Met het diverse aanbod, zowel binnen als buiten, zal je uitstapje nooit in het water vallen! Onze Riebedebie-reporters hebben al verschillende LAGO-zwemparadijzen mogen ontdekken in heel Vlaanderen. Welke voeg jij toe aan jouw bucketlist?

1. LAGO Kortijk Weide

met Riebedebie-reporter Mieke

"Dat Lago Kortrijk Weide een zwembad is voor jong en oud, valt direct op als we binnenkomen. Gezellige baby- en kinderbaden (34 graden warm!), verschillende spectaculaire glijbanen, een superlange wildwaterbaan, een buitenzone en nog een wellnesszone …
Veel te doen en te ontdekken hier!

Het toffe aan kortrijk Lago Weide is de grote buitenzone, met heel veel ligzetels en toffe Hawaïaanse parasols. Je vindt buiten zowel een kinderbad als een gewoon zwembad. Maar … het allerleukste hier is uiteraard de buikschuifglijbaan, waar de dochter niet weg te slaan is.

Als een zwemparadijs dan ook nog een sauna en een dampbad aanbiedt, is dat helemaal tof. In deze LAGO zijn er zelfs twee sauna’s: een biosauna en een zoutsauna. Die zijn toegankelijk vanaf 16 jaar,

Meer lezen

2. LAGO Brugge Olympia

met Riebedebie-reporter Griet

"Op een grijze decemberdag gingen we zwemmen bij LAGO Brugge Olympia. Zwemmen is altijd een goed idee en al helemaal wanneer je drie glijbanen, één wildwaterbaan, twee sauna's, één jacuzzi, een buitenbad en veel meer hebt. De eerste glijbaan 'de magic twist' daagt je uit om tegen elkaar te racen. Wat traag begint, bouwt algauw op tot een snelle race. Mijn kleinste dochter gilde het hele zwembad bij elkaar maar wilde telkens opnieuw racen tegen iemand. De glijbaan 'magic tube' doe je met een band. Het voelt alsof je over het water zweeft. De laatste glijbaan hebben we niet gedaan, mijn dochters hadden schrik voor de haaienmond ;)." 

Meer lezen

3. LAGO Gent Rozebroeken

met Riebedebie-reporter Mieke

"In de andere LAGO zwembaden is de wildwaterbaan altijd de eerste attractie waar de dochter in springt. En ook hier is dat niet anders. Terwijl de dochter met veel plezier van zowel de gemakkelijke als de moeilijke variant roetsjt, heb ik boven een leuk uitzicht op alle bochten waardoor ze vliegt. Naast de wildwaterbanen zijn er uiteraard ook waterglijbanen.  

Ook het golfslagbad testen we uitgebreid uit. Altijd heerlijk dat er een iets groter bad is waar je in kan plonzen. Al is er natuurlijk ook nog altijd het olympische zwembad naast het subtropisch paradijs waar je een wel hele grote duik kan nemen. 
 
Deze moeder houdt trouwens wel van wat verwennerij, dus als een zwemparadijs dan nog ook eens een sauna en een dampbad aanbiedt, is dat helemaal tof. Bij de warmwaterlagune is er een apart gedeelte (en stiltezone) voor 16-plussers met een heel uitgebreid aanbod aan wellness." 

Meer lezen

4. LAGO Pelt Dommelslag

met Riebedebie-reporter Katrien

"Alles wat je in een LAGO zwembad vindt, is hier ook te vinden: een ongelofelijk aantrekkelijke wildwaterbaan, een golfbad en twee glijbanen (met of zonder band). De tieners konden hun overtollige energie zonder probleem kwijt. Natuurlijk konden we ook gewoon rustig wat baantjes zwemmen of (enkel voor +16) lekker ontspannen in de wellness. Na een dag vol geschiedenis, cultuur en kunst is er niets beters dan een verfrissende duik en de warmte van de hamam of sauna 😉.

Na het zwemmen genoten we in het restaurant niet alleen van een hapje en een drankje maar ook van het zicht op het zwemparadijs."

Meer info

5. LAGO Beveren De Meerminnen

met Riebedebie-reporter Lobke

"Het groot en lekker warm ondiep bad biedt waterplezier voor de allerkleinsten. Ons Milleke vond er kleurrijke waterspelen waar hij zich helemaal kon laten gaan. Voor de iets grotere kinderen is er een heuse waterspeeltuin met schommeldieren, een wip, spuitfietsen en volop glijplezier. In het golfslagbad kan je genieten van het warme water, dobberen op grote matten en een ware ministorm beleven! Allemaal superveilig en superleuk!"

Meer info

Andere LAGO zwemparadijzen om te ontdekken

Zwemmen is altijd een goed idee. En doe dat dan liefst in één van de LAGO-zwemparadijzen, want die liggen verspreid over heel België, waardoor er vast eentje in jouw buurt is! In een LAGO-zwemparadijs zijn warme kinderbaden met leuke speelelementen, waterglijbanen, wildwaterbanen en golfslagbaden. Maar ook sauna’s, stoombaden en sportbanen voor de echte diehards! Dit alles maakt van een zwempartij een echte gezinsuitstap. 

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)