Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.

Articles by Katrien

Arboretum Kalmthout

Op trot met tieners in Arboretum Kalmthout

Diep in de Noorderkempen, dichtbij de Nederlandse grens, ligt het prachtige Arboretum van Kalmthout. Deze 14 hectare grote groene oase is de ideale plek om onze tieners nog eens in de natuur onder te dompelen.

speelgoedmuseum mechelen

Beleef een reis door de tijd in het Speelgoedmuseum in Mechelen

Neem een nostalgische reis terug in de tijd bij het Mechelse Speelgoedmuseum, waar elke hoek een glimp van je kindertijd opwekt. Ondanks de langverwachte verhuis kunnen we nog steeds genieten van de oude vertrouwde locatie bij het Nekkerspoelstation.

Sint Romboutstoren

Beklim de Sint-Romboutstoren: Adembenemend uitzicht vanuit de Skywalk!

Een dagje Mechelen is niet compleet zonder een opwindende tocht naar het hoogste punt van de stad: de majestueuze Sint-Romboutstoren. Met zijn imposante hoogte en 538 treden belooft deze klim een uitdagende, maar belonende ervaring te zijn. Boven op de toren wacht een adembenemend uitzicht over de skyline van Mechelen, een waar genot voor de zintuigen.

MECHELEN MUURT

8x tips voor een heerlijk weekendje Mechelen

Mechelen ademt geschiedenis, en dat is misschien wel een understatement van formaat. Margeretha van Oostenrijk kijkt dan ook niet voor niets uit over de stad in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Maar Mechelen is niet alleen het verleden. Buiten de prachtige musea, wilden we deze keer de stad van de Maneblussers op een andere manier verkennen. En in onze 48 uur in Mechelen zijn we daar zeker in geslaagd! Lees je mee?

Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark - wintereditie: dé match tussen schaatsen en dolfijnen!

Boudewijn Seapark en tieners: misschien niet de eerste combinatie die in je opkomt. Toch is het Boudewijn Seapark in Brugge een geslaagde match, vooral in het winterseizoen! Benieuwd waarom?

Felix Art en Eco museum

De betoverende wereld van Felix De Boeck: kunst, natuur en avant-garde in Drogenbos

Doet de naam Felix De Boeck geen belletje rinkelen? Hoog tijd voor een uitstap naar het FeliX Art & Eco Museum in het schilderachtige Drogenbos. Laat je leiden door de gids en laat je betoveren door zijn intrigerende leven en kunst!

Winterfloridylle

Winterfloridylle: magische winteravond in de Plantentuin Meise

Waarom niet eens de Plantentuin van Meise bezoeken midden in de winter? Het klinkt misschien gek, maar geloof ons, het is een fantastische ervaring. Tot 7 januari 2024 wordt de plantentuin getransformeerd tot een knus en betoverend lichtspektakel tijdens de Winterfloridylle, een absolute must-see.

Liberation Garden

Met tieners naar het nieuwe museum Liberation Garden

In het pittoreske Leopoldsburg staat een nieuw museum dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Europa viert: Liberation Garden. Liberation Garden is een ontroerende herinnering aan de heldendaden van degenen die hebben gestreden voor vrijheid. We trokken er naartoe met onze tieners. Benieuwd wat wij er van vonden?

Liberation garden Leopoldsburg

Met tieners op trot in Noord-Limburg – gegarandeerd een dagje vol geschiedenis, kunst en avontuur

Onthaasten in Limburg… als dat niet als muziek in de oren klinkt, weten we het niet meer. Dit keer pikten we er het uiterste noorden van Limburg uit en maakten er ineens een paar dagen van.
We bladerden door de Riebedebie-pocket (als je deze bron van uitstap-inspiratie nog niet hebt liggen, wordt het hoog tijd om die in huis te halen 😉 ) en stelden een dagje vol geschiedenis, cultuur en ontspanning samen. Deze combo werd een voltreffer worden bij onze tieners. Dus, zet je schrap voor een drukke dag!

Abby Open Monumentendag

Op bezoek bij 3 Open Monumenten

De tweede zondag van september is met Open Monumentendag een hoogdag voor liefhebbers van erfgoed; voor ons dus ook 😉. Open Monumentendag is dé dag waarop historische gebouwen en sites hun deuren uitzonderlijk of op een bijzondere manier wagenwijd openzwaaien. Logisch toch dat wij ook op pad trokken.

Brouwerij Rodenbach Roeselare

Brouwerij Rodenbach in Roeselare – leuk idee voor een heuse familie-uitstap!

Wie Roeselare zegt, zegt Rodenbach. En wie Rodenbach zegt, denkt er uiteraard onmiddellijk het dieprode gelijknamige bier bij. Nu de tieners stilaan de leeftijd bereiken waarbij ze wel al eens mogen sippen aan een biertje, leek het ons een leuk idee om een brouwerij te bezoeken.

Damiaanmuseum

Wat een avontuur! Tremelo per E-bike verkennen

Tremelo, een schilderachtig dorpje gelegen in de prachtige regio van Vlaams-Brabant, linken we onmiddellijk aan Pater Damiaan! Nu je via de toeristische dienst van Tremelo e-bikes kan huren, leek dit ons het uitgelezen moment om de streek eens per fiets te verkennen.