Gene

Echtgenoot, papa van twee actieve en nieuwsgierige jongens (2010, 2012). Woont in Roeselare en maakt graag uitstapjes met het gezin. Lange verslagen schrijven is niet mijn ding dus maken we leuke filmpjes van elke uitstap.

Articles by Gene

De stoomtrein in Maldegem

Plezier met authentieke stoomtreinen in Maldegem

Op een zonnige 1 mei besloten we om een uitstapje te maken naar het stoomtreinmuseum in Maldegem. Ik moet toegeven dat ik niet zo'n grote liefhebber ben van treinen, maar na afloop bleek iedereen er gek op te zijn.

Bij aankomst werden we begroet door de indrukwekkende stoomtrein die op het spoor stond te dampen. Het was een authentieke trein die in vroegere tijden tussen Maldegem en Eeklo reed. En dat was precies wat we gingen doen: een treinrit maken met deze stoomtrein!

Por Gene
02 Mayo 2023
de panne

Ontdek 3 spannende musea in De Panne: Een dag vol cultuur, oorlog en waterwinning

Als je op zoek bent naar een leuke daguitstap met de kinderen, dan is De Panne zeker een aanrader! Wij bezochten drie musea en maakten een wandeling in de duinen. Lees hier ons verslag van een dag vol cultuur, geschiedenis en avontuur.

Por Gene
12 Abr 2023
sahara Lommel

Op reis naar Bosland

We wilden met het gezin nog eens op reis naar een ander land. Onze keuze viel op Bosland! Een groene, bosrijke omgeving in het noorden van Limburg.

Por Gene
12 Oct 2022
Zomeren in het MOT

Ga jij mee zomeren in het MOT Grimbergen?

Het MOT: Het Museum voor Oudere Technieken… “Dat is iets voor jullie”, gniffelt onze jongste zoon. Via de site lezen we dat het een ‘actief museum’ is voor jong en oud. Dat klinkt al goed. We zijn benieuwd...

Por Gene
30 Jul 2022
hidrodoe

Experimenteren met water in Hidrodoe

Hidrodoe in Herentals is een doe-centrum voor jong en oud met als thema: Water. We gingen met het gezin op bezoek en kwamen terug met heel wat weetjes over water.

Por Gene
20 Jul 2022
met een gids naar het zwin

Op wandel met een gids door Het Zwin

Het Zwin is een indrukwekkend natuurdomein aan de Belgische kust. Ga je er voor het eerst? Boek dan zeker een gidsbeurt!

Por Gene
16 Nov 2021
Natuurhistorischmuseum Brussel

Op zoek naar dino's in Brussel

Kinderen en dino's zijn altijd een goede combinatie. Het Natuurhistorisch museum in Brussel heeft de grootste dinosauruscollectie van Europa. We trokken erop uit en gingen dit even controleren...

Por Gene
17 Ago 2021
averegten bosbib

Een boekje lezen uit de bosbib in de Averegten

In het kader van Terra Nova zijn er de hele zomer verschillende leuke initiatieven in de provincie Antwerpen. Wij trokken met het gezin naar Heist-op-den-Berg en gingen wandelen in het provinciaal domein de Averegten. Naast wandelen kan je daar ook een boek ontlenen in de tijdelijke bosbib!

Por Gene
11 Ago 2021

Op reis door Mini-Europa

Brussel bezoeken...je hoeft niet altijd naar het centrum van een stad te gaan. Wij gingen naar de Heizel en bezochten Mini-Europa en het Atomium.

Por Gene
01 Jun 2021
Zimmertoren in Lier

Pallieteren in Lier met reporter Gene

Zin in een uitstap naar Lier? Reporter Gene trok er met zijn gezin naartoe en maakte er een heerlijk videoverslag van!

Por Gene
03 Mayo 2021

Een plaats waar kinderen overal kunnen aankomen? Ga dan experimenteren in Technopolis!

Wetenschap en technologie, aantrekkelijk voor kinderen? Technopolis is in Vlaanderen toch dé plek om hen hiermee in aanraking te brengen?! Met ons viertjes gingen we richting Mechelen om ons te laten onderdompelen in een bad in de wereld van de wetenschap.

Por Gene
06 Abr 2021

Bezoek het Memorial Museum Passchendaele 1917 : een schot in de klaproos

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale.

Por Gene
27 Mar 2021