Lore

Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)

Articles by Lore

Middeleeuws bezoek in Gent: ontdek het Gravensteen

Dat het Gravensteen een must do is voor elke toerist in Gent, is duidelijk aan de andere enthousiastelingen aan de inkom. Eindelijk, ik woon nu al een tijd in Gent, en had dit historisch monument nog nooit bezocht. Tijd om daar verandering in te brengen en een kijkje nemen binnen de muren van dit prachtig gebouw.

Por Lore
15 Sep 2023

Singer-songwriter Berre ging bijna als vrijwilliger aan de slag in de sector

“Ik weet niet exact om welke musea het gaat, maar je kan er als student heel veel gratis bezoeken. Ik deed dat regelmatig met vrienden, af en toe voor een schoolopdracht, maar als ik iets interessants zag, dan kon ik wel zelf gewoon zelf gaan.”

Por Lore
14 Sep 2023

Download nu het e-book voor Open Monumentendag 2023!

Trek je er graag op uit tijdens Open Monumentendag? Ben je geïnteresseerd in erfgoed? Ook Riebedebie heeft een boontje voor erfgoed! Download nu je GRATIS riebedebi-e-book.

Por Lore
06 Sep 2023

Ontdek indrukwekkend immaterieel erfgoed

In 2023 vieren we wereldwijd de 20e verjaardag van de Unesco 2003 Conventie voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed. Dat immaterieel erfgoed het thema van Open Monumentendag is, is dus geen toeval!

Por Lore
04 Sep 2023

Sint-Niklaas op Open Monumentendag!

Sint-Niklaas heeft met trots de rol van gaststad op Open Monumentendag op 10 september 2023 op zich genomen. Dit is geen toeval, want de stad heeft twee bijzondere evenementen gepland die perfect aansluiten bij het weekend van Open Monumentendag. Benieuwd naar wat er te beleven valt?

Por Lore
04 Sep 2023
regen zomer

5x topuitstappen op een regenachtige zomerdag

We weten het allemaal, het weer in België is echt onvoorspelbaar. Je kan nooit weten of er in de zomervakantie weer een bloedhete hittegolf aankomt, of een hele reeks regenachtige dagen met niet zo'n zomerse temperaturen. Moet je dan thuisblijven en niet op uitstap gaan? Neen hoor! Riebedebie geeft je 5 tips om de regendagen in de zomer te trotseren.

Por Lore
31 Jul 2023
Riebedebie-game

Ontdek de Riebedebie-game!

Dit Riebedebie-spel maakt je wegwijs in de wondere wereld van Riebedebie! Speel het spel en leer al doende meer over het indrukwekkende aanbod dat Vlaanderen en Brussel te bieden heeft. En de kers op de taart: je kan elke week tickets winnen!
 

Por Lore
27 Jun 2023
 Antwerpse provinciedomeinen

Start de zomer in de Antwerpse provinciedomeinen!

1 juli komt eraan, eindelijk zomervakantie! Er valt in alle attracties en musea van Riebedebie heel wat te beleven. Wist je dat er ook in de Antwerpse provinciedomeinen heel wat te doen is deze zomer? We sommen even de leukste agendapunten op om je zomer mee te beginnen.

Por Lore
20 Jun 2023
De Hofkamer

De Hofkamer: een verborgen parel in Antwerpen

Antwerpen, een mooie stad met een rijke geschiedenis die beschikt over verschillende verborgen parels! Zo waren wij onlangs met de kinderen in Antwerpen en ontdekten we een zeer oud smal gebouw tussen al de winkels. Nu waren we toch echt benieuwd naar wat er achter die deur zat! Na enig opzoekwerk ontdekken we dat het een zeer oude uitgang is van het herenhuiscomplex Den Wolsack en den Grooten Reghenboghe. Zo komen we terecht bij de verborgen parel “De Hofkamer”.

Por Lore
14 Jun 2023
vaderdag uitstap

Neem je papa mee terug in de tijd op Vaderdag!

Op zondag 11 juni is het tijd om alle papa's in de bloemetjes te zetten. Wat dacht je van een originele terug-in-de-tijd uitstap als Vaderdag cadeau? Weet je niet goed waar te beginnen? Wij wel, dus hebben we hier enkele tips die elke papa doet denken aan het verleden.

Por Lore
26 Mayo 2023
archeologiedagen

9 daguitstappen tijdens de Archeologiedagen

De archeologieliefhebbers kunnen zich dit weekend helemaal uitleven: de zesde editie van de Archeologiedagen komen eraan op 26, 27 en 28 mei! Verschillende attracties en musea van Riebedebie organiseren leuke activiteiten met een archeologische activiteiten. Ontdek ze nu, en plan dit weekend een leuke uitstap in. Want zeg nu zelf, nu de zon volop schijnt is het tijd om van elke dag te genieten!

Por Lore
23 Mayo 2023
Open Monumenten

Openmonumenten.be in een nieuw Riebedebie-jasje

Je ziet het goed, de website van Open Monumenten ziet er anders uit. De Koepel van Attracties & Musea nam in nauw overleg met Erfgoedstichting Herita de volledige inhoud van de website openmonumenten.be over en integreerde die integraal in Riebedebie.be, dé portaalwebsite van alle toeristisch-recreatieve en toeristisch-culturele bestemmingen in Vlaanderen en Brussel. Hiermee wordt Riebedebie.be de meest complete informatie- en inspiratiewebsite voor daguitstappen in ons land.

Por Lore
17 Mayo 2023