Nightlife in Gent in de 90's - Talk

Berlijn?! In de jaren 1990 was Gent hét Europees nightlife-walhalla bij uitstek. Of zo leek het toch met party’s als Free the Funk en Kozzmozz, festivals als 10 Days Off en I Love Techno, platenlabels als R&S en Music Man, en clubs als Boccaccio. Ben Van Alboom neemt je tijdens deze talk mee naar het bruisende nachtleven in de jaren 1990.

Wandelen door de apotheek van de goden

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck dit voorjaar. Jan kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de plantenmythologie. Ook bij slecht weer gaan de wandelingen door, voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur. 

Historische aperitieflezing van Jo Tollebeek

Na de succesvolle edities van vorig jaar, gaat Kasteel Beauvoorde verder met de aperitieflezingen rond geschiedkundige onderwerpen. Historicus Jo Tollebeek, hoogleraar aan de KULeuven, zoomt zondag 24 maart in op de historiezucht van kasteelheer Arthur Merghelynck. Wat deed deze excentrieke man zo verlangen naar het verleden? Het verhaal wordt uit de doeken gedaan bij een glaasje in het koetshuis van het kasteel.   

35 jaar Gent Watertoerist

Op 31 maart 2024 bestaat Gent Watertoerist maar liefst 35 jaar! Ze zijn blij om jullie al die jaren al te hebben mogen begeleiden door Gent. Zet deze datum dus alvast in je agenda, want dan vieren ze feest!

Paaseierenraap op de abdijsite

Toerisme Koksijde en het Abdijmuseum slaan de handen in elkaar om de paashaas te verwelkomen op de abdijsite! Hou je klaar voor een leuke, traditionele Paaseierenraap! Zoek je mee naar de eieren op de archeologische site van het Abdijmuseum Ten Duinen?

Familielezing rond ruimtevaart

Neem je gezin mee op een buitengewone reis door de ruimte tijdens de interactieve familielezing (vanaf 7j.) met Stijn Ilsen, een ruimtevaartingenieur met bijna 20 jaar ervaring! Ontdek samen de mysteries van satellieten, leer hoe raketten de ruimte doorkruisen en ervaar de opwinding van een echte lancering.

Klaverbladtocht in De Schorre

Trek op 7 april je wandelschoenen aan en ga op Klaverbladtocht dankzij WSV Schorrestappers. Zowel doorwinterde wandelaars als zij die hun eerste stapjes zetten, zijn welkom om 4 tot 25 km mee te komen wandelen in de prachtige omgeving van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Wandelschoenen aan? Klaar om te gaan!

Zoo in de ruimte

Familielezing: Zoo de ruimte in

Ontdek samen met je gezin (vanaf 10j.) de fascinerende wereld van de ruimtevaart tijdens de lezing "Zoo de ruimte in!" met Frank Pollet. Dit boeiende naslagwerk onthult de geschiedenis van ruimtereizen, waarbij dieren een cruciale rol speelden in de wetenschappelijke ontdekkingen. 

Onderwatersafari voor kinderen

Met een schepnet in de hand, trekken de kinderen (8-12 jaar) naar de onderwaterland. Welke diertjes leven er in en rond het water? Hoe zijn zij aan het leven onder water aangepast? Ga mee op onderzoek tijdens de onderwatersafari in het Provinciaal groendomein Prinsenpark in Retie!

Buitenspeeldag in het Prinsenpark

Kom jij op woensdag 17 april mee buiten spelen in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark? Er valt weer heel wat te beleven in het bos. Neem deel aan leuke gratis activiteiten. Natuurlijk kan je ook vrij in het bos spelen en ravotten. De (groot-)ouders kunnen dichtbij de speelzone rustig verpozen op de zitbanken.