Museum Soiree in het AfricaMuseum

Wil je graag eens ’s avonds het Africamuseum bezoeken in het gezelschap van gelegenheidsgidsen, zoals VRT-journalist Stijn Vercruysse, schrijfster Nadia Nsayi, nieuwe algemene directeur Bart Ouvry en vele anderen? Kom dan op 30 september naar Museum Soiree!

Dahliadoop in het Vrijbroekpark

Vorig jaar vierde het Vrijbroekpark het 60-jarig bestaan van hun dahliacollectie. Ze zetten deze viering verderzetten met de doop van verschillende dahlia’s die sinds kort aan de collectie werden toegevoegd. 

Cars & Coffee

Op 1 oktober verwelkomt Autoworld eigenaars van klassieke auto's (ongeacht hun tijdperk) op de Esplanade van het Jubelpark voor een evenement "Cars & Coffee", van 10 tot 13 uur.
Op vertoon van uw kentekenbewijs kunt u voor of na uw bezoek aan het museum en de Bugatti-tentoonstelling genieten van een gratis kopje koffie op het terras.

Hidrodoe maakt het stil(ler)

Op zondag 1 oktober organiseert Hidrodoe de jaarlijkse prikkelarme dag. Het waterbelevingscentrum wordt dan stiller en beperkt het aantal bezoekers. Is een dagje uit iets te overweldigend voor jou? Dan zijn deze prikkelarme dagen echt iets voor jou! ‘Prikkelarm’ betekent dat iets rustig en kalm is, zonder veel drukte, lawaai of afleiding. Het helpt voor mensen die gevoelig zijn aan overstimulatie.

Plantendag zet in op klimaatbewust tuinieren

De klimaatverandering en de uitzonderlijke weersomstandigheden wereldwijd zijn meer dan ooit een hot topic. Dat ook vele plantenliefhebbers de kluts kwijt raken, hoeft niet te verwonderen. Welke zijn dan wél de ideale bomen en planten voor de toekomst? De Plantendag van Arboretum Kalmthout brengt beslist raad, want daar verzamelen de beste kwekers uit België en omstreken met advies én vers plantgoed.

Lezing "de strepen van Gernay' in Texture

Ooit al stilgestaan bij de vraag waar de o zo typisch gestreepte strandzetels vandaan komen? Je hoeft het alvast niet ver te zoeken! Alphonse Gernay startte in Waregem rond 1870 als eerste in onze streek met ‘tissage mecanique’ en gaf zo mee de industriële revolutie vorm. Marc Crabeels, Dirk Decuypere en Johan Durnez gingen op zoek naar de strepen achter het Gernayverhaal en bundelden 110 jaar textiel- en familiegeschiedenis in Waregem in hun boek ‘De Strepen van Gernay’.

Eerste prikkelarme dag in Technopolis

Iederéén verdient weleens een leuke dag vol wetenschap en technologie. Maar niet iedereen geniet van een uitstap met te veel prikkels. Daarom organiseert Technopolis op woensdag 4 oktober van 12u tot 17u hun eerste prikkelarme dag, compleet met een prikkelarme show, demo en workshops. 

Conferentie "De oorsprong van België"

Het War Heritage Institute is verheugd u uit te nodigen voor een inspirerende en verhelderende conferentie ter gelegenheid van de onthulling van vernieuwde Hollandse Zaal. Dit evenement belooft een verrijkende ervaring te worden waarbij twee centrale thema’s besproken worden: “De geboorte van de Belgische staat en zijn impact op de nationale identiteit” en “Nationale verhalen vertellen in militaire musea”.

Duik in de natuur tijdens de Dag van het Bos

Ga op 8 oktober naar domein Het Leen in Eeklo en start er de Week van het Bos met een exclusieve dag. Ze zullen je van harte verwelkomen met demonstraties, geleide wandelingen, re-enactment, een ambachtendorp en veel meer.  Ontdek hier het programma!

De Gezusters Hirngespinst & OOGST - Bruggenbouwers

Bouw je graag mee aan een nieuwe stad? Dan heeft C-mine jou nodig op hun werf! Starten doe je bij de personeelsdienst, waar je samen op zoek gaat naar de stiel die het best bij je past. Bricoleur, bij de groendienst, houtbewerker of iets helemaal anders. En dan is het tijd om te dromen over nieuwe plekken die jij invulling mag geven!