De leukste daguitstappen tijdens de paasvakantie

Doe mee aan het spannende Mendelejev-game in Technopolis in Mechelen

De tabel van Mendelejev: doet het een belletje rinkelen? In Technopolis frissen ze je geheugen op aan de hand van een spannende Mendelejev-game. Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen. Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. Een fantastische daguitstap! Alle praktische info vind je op de website van Technopolis.

Vier Pasen tijdens het Paasfestival in Bokrijk

Geniet de hele paasvakantie lang van een aangepast paasprogramma in het Openluchtmuseum. Leef je uit tijdens één van de vele leuke spelletjes. Tijdens de paasvakantie beleef je het Openluchtmuseum op z'n paasbest! Ontdek met het hele gezin oude paasgebruiken, bezoek de jonge dieren of waag je aan een spelletje eierenrollen, eierestafette of mastklimmen. Naast deze extra paasactiviteiten kan je uiteraard tijdens de paasvakantie ook genieten van de vaste Bokrijkprogrammatie. Zo kan je een lederen geldbuigel, zelf een potje draaien of een vogelvoederkastje timmeren. Ook kan je binnenkijken bij de imker en het weefatelier. Of misschien kom je de herder en zijn schapen wel tegen! Ketnet-game-held Buck en Ketnet-wrapster Sien verwachten je dan weer op 7 april voor een Meet & greet. Op paaszondag en paasmaandag vier je samen met de Bokrijkacteurs Pasen zoals dat meer dan 100 jaar geleden gebeurde.

 

Proef van de vele activiteiten tijdens de Week van de provinciedomeinen
 
Drieënvijftig provinciedomeinen telt ons land. Ze zijn allemaal even plezant voor een dagje uitgelaten plezier buitenshuis. Kom tijdens de Week van de provinciedomeinen, van 14 tot 22 april, naar buiten voor extra avontuurlijke activiteiten: hoogteparcours, bijenwandelingen, huifkartochten en fluisterboten. 
 
Bellewaerde opent weer de deuren

Gillen van plezier op de leukste attracties, exotische dieren bewonderen en tot rust komen in de prachtige natuur. Het kan weer allemaal vanaf zaterdag 6 april wanneer Bellewaerde de deuren opent voor een nieuw seizoen vol plezier en avontuur voor het ganse gezin. Bezoekers genieten dit jaar van Lumberjack Festival, een nieuwe spannende stunt & dive show. Tijdens de paasvakantie kunnen alle kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Bellewaerde verwelkomt tevens Aru in het park, een nieuwe mannelijke leeuw.

Doe mee aan de leuke paasspeurtocht in de Plantentuin Meise

Speur mee naar de grote paaseieren in de Plantentuin, doe de opdrachten en kraak de code om de nestkastjes te openen! Je krijgt een kaartje met uitleg over de paasspeurtocht bij de kassa. En op het einde van de speurtocht krijgt elk kind een kleine lenteverrassing.
 

Volg een workshop paaskoekjes maken in het Bakkerijmuseum

Je buik vol van chocolade? Maak dan eens paaskoekjes! Ook zoet, ook lekker én in een handomdraai klaar. Eerst maken we het deeg: half wit, half bruin. Goed uitrollen, precies uitsteken en hup… in de oven. Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, kan je je creativiteit de vrije loop laten: we decoreren ze in paasthema. En natuurlijk krijg je achteraf je eigen koekjes mee naar huis.
Wanneer? Dinsdag 9 april en dinsdag 16 april
Alle info vind je via de website.