Digitale Dag van de Wetenschap! Het is eens wat anders

Het aftellen naar de volgende Dag van de Wetenschap is begonnen!
Het belooft een speciale 10e editie te worden, want voor het eerst gaat Vlaanderens grootste wetenschapsevenement volledig digitaal.

Wat, hoe en waar?

Het aftellen naar de tiende en eerste digitale editie van de Dag van de Wetenschap op zondag 22 november is begonnen! Wetenschapsliefhebbers en andere nieuwsgierigen uit heel Vlaanderen kunnen nu al terecht op www.dagvandewetenschap.be, het digitale platform waarop alle activiteiten worden aangeboden. Ze kunnen zich alvast registreren en een persoonlijke account aanmaken, waardoor ze - net zoals op Netflix - automatisch enkel activiteiten aangeboden krijgen die passen bij hun leeftijd en interesses. Ze kunnen alle activiteiten alvast bekijken en erover lezen, maar om eraan deel te nemen, moeten ze nog even geduld uitoefenen tot op de Dag van de Wetenschap zelf. Wie zich op voorhand al registreert, kan bovendien voor bepaalde activiteiten al een plekje reserveren en zich al praktisch voorbereiden zoals eventueel bepaalde materialen om de handen uit de mouwen te steken alvast in huis halen. Een deel van de activiteiten zal uitsluitend live op de dag zelf plaatsvinden, andere activiteiten zijn “on demand” en zullen ook nog een hele tijd nadien beschikbaar blijven.

 
Door de Dag van de Wetenschap volledig digitaal aan te bieden, zijn coördinator Technopolis en de organisatoren ondanks de lockdown 100% zeker dat het evenement zal doorgaan. Dat de eerste digitale editie minstens even succesvol wordt als de vorige edities, staat al vast. Daar zullen meer dan 80 organisatoren (hogescholen, universiteiten, onderzoeksinstellingen, musea…) voor zorgen. Zij bieden samen – net als vorige jaren – opnieuw een hele waaier aan activiteiten aan.
 
De eerste digitale Dag van de Wetenschap staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Mogelijke onderwerpen waaruit deelnemers kunnen kiezen zijn natuur & milieu, samenleving, gezondheid, natuurwetenschappen, cultuur, psyche & brein, technologie & techniek en ruimte. Er staan de deelnemers een 350-tal activiteiten te wachten zoals livestreams, 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes, workshops… Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf bacteriën kweken, duurzame huizen bouwen, ontsnappen uit een medische escaperoom, rondwandelen in foto’s of ontdekken wat er zich in onze hersenen afspeelt.

Surf naar dagvandewetenschap.be en registreer je alvast om alle updates rechtreeks in je mailbox te krijgen.

TIP: Houd zeker onze social mediakanalen in het oog want we schieten af en toe leuke activiteiten op jou los!