Een dagje Blankenberge met kleinkinderen is altijd een goed idee

Elke maand sturen wij onze Riebedebie-reporter op pad ergens ten velde. Zij komen gegarandeerd terug met onvergetelijke verhalen en delen hun tofste tips voor een daguitstap in eigen land. Riebedebie reporter Micheline trok met haar kroost richting Blankenberge afgelopen schoolvakantie en kwam terug met een keitof dagprogramma. Benieuwd waar zij jullie naartoe stuurt?

Micheline: 'Bewolkt in het binnenland, goed idee om naar de kust te gaan? Het idee werd onmiddellijk goedgekeurd door mijn zoon en de 3 kleinkinderen. Hun leeftijd varieert tussen 4 en 12 jaar. Dat brengt onmiddellijk leven in de brouwerij. Onze keuze viel op een dagje Blankenberge.

Blankenberge is zeer goed bereikbaar met de trein. Vanuit het station is het 5 minuutjes stappen naar het strand. Daar kan je zowel het strand op evenals toeristisch shoppen. Keuze genoeg voor een hapje en een drankje. Wij wandelden richting de bekende Pier.'

Van de pier tot autodroom
'Het was stralend weer,' vertelt Micheline. 'Dat de kust meer zonnige dagen telt, klopt gelijk een bus. De jongste wou in het zand spelen en dat kan perfect naast het looppad van de Pier. Er is een glijbaan voor de kleintjes. De oudere kinderen en wij ook,natuurlijk, speelden ouderwetse strandspelletjes. Het is ook het moment om knutselgerief zoals schelpen, eikapsels van de rog, stukjes wrakhout enz. te sprokkelen. Goed voor een uurtje knutselen bij regenweer.
Naast de pier is er een go-kart-circuit voor kinderen vanaf 6 jaar. Zeer leuk om doen en toch schappelijk. Als ouder kan je op verschillende plaatsen van het circuit zitten en de kinderen in de gaten houden. Na een half uurtje zijn ze redelijk moe want er zitten toch kleine hellingen in het parcours. Het is zeer veilig en de go-karts zijn in zeer goede staat. Het ganse circuit is goed te overzien en omheind.'

Een hapje en een drankje
Micheline: 'Tijd voor een hapje en een drankje. De Pier lonkt. Voor het fantasie-leven van de kinderen is het leuk om op de Pier te lopen. Laat ze eens op hun buik liggen en door de plank-openingen kijken naar het klotsende water. Reacties gegarandeerd! In het restaurant krijg je een prachtig uitzicht bovenop de lekkere dingen die je kan proeven. En niet onbelangrijk, het is er zeer kindvriendelijk!'

Tijd voor Sealife
'Na de maaltijd gaan we te voet naar Sealife. Alles is op loopafstand. Ben je met auto, dan kan je gerust aan Sealife zelf parkeren. Het is wel een te betalen parking die streng gekontroleerd wordt. De boetes zijn niet mals.

Sealife garandeert je voor een halve dag zowel plezier als interessante dingen doen. Er is een bewegwijzerd parcours zodat je zelf de volgorde kan kiezen. Op geregelde tijden worden de dieren gevoederd en krijg je uitleg over het leven van de dieren. Je ziet zo dat de dieren er zich goed voelen. Je hebt de keuze tussen otters, pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen, schildpadden, roggen en allerlei vissen in de aquarium. Zalig om de vissen zo boven je hoofd te zien zwemmen. Alle kinderen vonden het super. De groteren kunnen uitleg vinden op de schermen. Voor de allerkleinsten is een paar uur meer als voldoende. Het aquarium is natuurlijk een aandachtstrekker nummer één!

Momenteel is er een zoektocht naar LEGO-voorwerpen die verband houden met zeeduiken. De uitrusting, gemaakt in Lego, zitten verborgen in de omgeving van de dieren. Benoem die zaken en kras het antwoord weg op de kaart die je bij  de ingang kreeg. Als je alle antwoorden hebt, geef je de kaart af aan de kassa in de shop en ontvangen de kids een kadootje. Altijd een succes.

Suske en Wiske in SEA LIFE
Vanaf 13 maart 2019 tot 11 november 2019 is het thema Suske en Wiske naar aanleiding van het verschijnen van de strip 'Lambik Plastiek' op 13 maart 2019. Het doel is om de oceanen op te kuisen en de aandacht van de mensen trekken voor de vervuiling ervan. De zoektocht wordt dan ook terug aangepast. Zeker doen!

Tegen sluitingstijd waren de kinderen zo enthousiast over hun bezoek aan Sealife dat we er zeker nog dit jaar naar terugkeren.'

De adressen kan je hier vinden: