Het pretparkseizoen gaat weer open

Het pretparkseizoen gaat weer open! Hoog tijd om jullie een selectie van enkele toffe pretparken te geven én enkele nieuwtjes te delen! Misschien ook wel iets leuks om deze paasvakantie te doen?

1. Boudewijn Seapark
Een pretpark dat zeker niet in het rijtje mag ontbreken is het Boudewijn Seapark. Ontdek één van de nieuwste attractie Bobo’s AquaSplash, het grote waterpark met 8 glijbanen en de Splash Emmer voor dolle waterpret! Of geniet van de magische dolfijnenshow “Dolphin Bay Adventure”! De dolfijnen brengen adembenemende sprongen in een prachtig decor. In het zeeleeuwentheater ga je samen met de kapitein en zijn zeeleeuwmatrozen op zoek naar de piratenschat ! Ontdek ook de prachtige zeehondenlagune midden in een groen park. Boudewijn Seapark biedt niet alleen shows, maar heeft ook 20 attracties buiten zoals de coole rollercoaster Orca Ride, de piratenboot Sancta Maria, of de reuzegrote speeltuinen. Regenweer? Dan zorgt Bobo’s Indoor met 12 overdekte attracties voor urenlang speelplezier!
Tickets en info vind je via www.boudewijnpark.be

2. Bellewaerde
Bellewaerde is een dag met de hele familie vol fun, avontuur en spectaculaire ontdekkingen. De zalige familieattracties doen iedereen daveren van plezier. Jullie leren er honderden dieren van dichtbij kennen, en dat allemaal in een overweldigende natuur ! Klaar voor een dag die jullie nóóit meer vergeten? Zaterdag 31 maart opent het park weer! Tijdens de paasvakantie, van 31 maart tot en met 15 april, kunnen alle kinderen tot 12 jaar dagelijks deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht in Bellewaerde. Tussen 14u en 16u kunnen de kinderen zoeken naar paaseitjes in het Palendorp. Na hun zoektocht worden ze beloond met een zakje heerlijke Jacques chocolade-eitjes. En op zaterdag 7 april komt Baba Yega langs in Bellewaerde voor de Baba Yega Movie Day. In de namiddag kunnen bezoekers op de foto met Baba Yega tijdens verschillende meet & greets doorheen het park. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden.
Tickets en info vinden jullie via www.bellewaerde.be

3. Plopsaland en het Grote VTM Kids Paasavontuur
Geen onbekende in het rijtje, maar wel een topper van formaat is het meest bezochte pretpark van België Plopsaland De Panne! Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Laat je betoveren door de feestelijke parade die dagelijks met alle bekende Studio 100-figuren door het park trekt.

Hou je klaar om de 50 adembenemende thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een dappere ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson. Slecht weer? Niet getreurd! Droom weg op de meer dan 10 magische attracties in Mayaland Indoor, maak een boottochtje door het overdekte Bos van Plop of geniet van de superleuke liveshows in het Plopsa Theater!

Vier op 1 en 2 april het VTM KIDS Paasavontuur in Plopsaland De Panne met tal van paasleuke activiteiten! Doe mee aan de Paaseierenraap en smul van de heerlijke Libeert chocolade! Daarna kan je je Paashaas-diploma verdienen door net zoals de Paashaas te sluipen door de coole Star Wars Tunnel, te dansen met Sarah Bossuwé, te huppelen en zelfs met de echte Paashaas op de foto te gaan!

Wil je nog meer avontuur? Ga dan naar de leuke Plop Paasshow in het Plopsa Theater!Neem een kijkje op www.plopsa.be voor een overzicht van de uitgebreide evenementenkalender! Als je dan toch in de buurt bent, spring je best ook eens binnen bij Plopsaqua, het allereerste waterpretpark van Plopsaland.

4. Vliegen in Bobbejaanland
Bobbejaanland staat synoniem voor fun, spanning en sensatie! Vliegen. We dromen er allemaal wel eens van, over hoe fijn dat gevoel van vrijheid moet zijn wanneer je in de lucht hangt. Dat gevoel krijg je nu al een beetje in de Dreamcatcher, vind je niet? De hangende treintjes laten je voeten vrij waardoor het lijkt alsof je boven het water zweeft. Je wordt meegenomen naar een hoogte van maar liefst 25 meter, om vervolgens een razendsnelle duikvlucht te nemen richting het meer. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Wist je namelijk dat de Dreamcatcher de oudste nog werkende achtbaan van het park is? Echt waar! Hij werd gebouwd in 1987 - nog lang voor er sprake was van virtual reality dus - en zag origineel het levenslicht als de Air Race. De attractie bezorgde de bezoekers van Bobbejaanland een eerste vliegles in fel gekleurde vliegtuigjes. Daarmee had Bobbejaanland wèl een Europese primeur te pakken: de  Air Race was namelijk de eerste hangende rollercoaster van Europa. Goed gedaan, Bobbejaan! In 2006, bijna 20 jaar later, maakten we kennis met de vernieuwde Air Race, die meteen ook omgedoopt werd tot Dreamcatcher. De vernieuwde attractie neemt ons mee naar de Wild West. Meer bepaald naar de leefwereld van de indianen, waar de adelaar als een heilig symbool wordt beschouwd. Een vlucht met de Dreamcatcher geeft je dan ook het gevoel alsof je de wereld aankan.

Dat zal in de toekomst nog meer het geval zijn. Want het begin van het nieuwe seizoen in Bobbejaanland, luidt voor de Dreamcatcher ook meteen een nieuwe levensfase in. De attractie treedt namelijk in de voetsporen van de Mount Mara. Weet je nog, de eerste VR-coaster van de Benelux? De Dreamcatcher blijft nog even staan in de Wild West, maar je zal hem toch volledig anders ervaren. Met een virtual reality bril op je neus, waan je jezelf voortaan echt een moedige adelaar die de grootste stormen trotseert in mysterieuze landschappen. 600 meter vliegen in een andere, virtuele realiteit, ben jij er klaar voor?

Meer avontuur? Snel, naar het mysterieuze Khyonesia voor onze allernieuwste Virtual Reality-achtbaan Mount Mara, waar de kwade geesten van The Forbidden Caves een enorme vulkaanuitbarsting hebben veroorzaakt. Slaag jij erin om de dodelijke vuurzee voor te blijven? En voor de kleinere avonturiers, Kinderland is helemaal van jullie! Als het plezant moet zijn, dan moet je in Bobbejaanland zijn!
Tickets en info vind je via www.bobbejaanland.be


5. Comics Station Antwerp
Een indoor pretpark met de hoogste indoor glijbaan ter wereld? Onze vrouw trok een dagje naar Antwerpen om dit gloednieuwe thema-en belevingspark rond onze Belgische stripfiguren te testen én goed te keuren. Benieuwd wat zij en andere bezoekers ervan vonden? Wie naar Comics Station Antwerp trekt, mag zich verwachten aan een dagje pure nostalgie, want wie heeft niet de Belgische strips van Jommeke, Suske en Wiske, Lucky Luke, De Smurfen, Urbanus en de Kiekeboes verslonden?

De Comics Twist, een 22,5 meter hoog gevaarte, bestaat uit 3 spectaculaire glijbanen die op maat zijn ontworpen voor het Comics Station. Toegang tot deze attractie is standaard inbegrepen in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp.

Vervelen zal je je hier zeker niet doen! Wat dacht je van een reis door de tijd met de teletijdsmachine? Of een leuke Wanted-poster laten maken? Ga op de foto met je favoriete superhelden of speel met het hele gezin leuke spelletjes. Het kan er allemaal!
Tickets en info via www.comicsstation.be

Benieuwd welk pret-of themapark jullie voorkeur geniet? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina.