Wandelen met Diva’s of kabouters in de tuinen van juffrouw Rosa

Doe-het-zelf rozenwandelingen vanaf 13 juni tot en met 31 augustus, Vrijbroekpark, Mechelen

Geen Vrijbroek rozenfeesten dit jaar? Geen probleem! Voor alle grote en kleine rozenliefhebbers zijn er twee speciale wandelingen ontwikkeld: Diva’s in de Rozentuin en Juffrouw Rosa en Kabouter Kwelder. Met deze doe-het-zelf wandelingen beleef je de pracht van de rozentuin en maak je kennis met een aantal speciale rozen.

Bovendien zijn het print-het-zelf wandelingen. De wandelkaarten vind je vanaf vandaag op www.vrijbroekpark.be/kalender. Je kan de wandelkaarten op A4 pagina’s thuis met een gewone printer afdrukken. Helemaal corona-proof!

De roos, symbool van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid heeft een heel vrouwelijk kantje. Om te beginnen haar Latijnse naam: Rosa. In de rozentuin kan je bovendien heel wat koninklijke (Reine Marie Henriëtte, Prinses Mathilde, Koningin Fabiola), sprookjesachtige (Sneeuwwitje, Fairy Queen, Fiona…) en goddelijke  (Artemis, Apollo, Thérèse de Lisieux, Soeur Emmanuelle, …) vrouwen tegenkomen. Heel wat rozen dragen de naam van een vrouw. Wandel mee in de rozentuinen van het Vrijbroekpark en maak kennis met de ijdelste der bloemen.

Allerkleinsten zijn ook welkom in onze rozentuinen. Volg het verrassend verhaal van Kabouter Kwelder en Juffrouw Rosa en ontdek waarom het bijzonder en zeldzaam plantje kruipend moerasscherm in de rozentuin zo goed kan groeien. De wandelkaart druk je zelf thuis af. Bordjes met kleurrijk verhaal vind je op de route in en rond de rozentuinen.

Beide wandelingen starten aan de ingang van de grote rozentuin.

Praktische info event

Wanneer:
vanaf 13 juni tot en met 31 augustus 2020

Waar:
Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Deelnameprijs:
gratis

Website:
www.vrijbroekpark.be/kalender

Social media:
https://www.facebook.com/events/3180246928662858/

https://www.facebook.com/events/3291405507547042/

Meer info:
educatie.mechelen@provincieantwerpen.be

015 45 13 92