Wandelen door de apotheek van de goden

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck dit voorjaar. Jan kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de plantenmythologie. Ook bij slecht weer gaan de wandelingen door, voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur. 

Klaverbladtocht in De Schorre

Trek op 7 april je wandelschoenen aan en ga op Klaverbladtocht dankzij WSV Schorrestappers. Zowel doorwinterde wandelaars als zij die hun eerste stapjes zetten, zijn welkom om 4 tot 25 km mee te komen wandelen in de prachtige omgeving van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Wandelschoenen aan? Klaar om te gaan!

Buitenspeeldag in De Averegten

Geen tv of ander scherm, maar lekker buiten spelen en ravotten. Samen met team Sport en Jeugd van Heist-op-den-Berg maken we er een onvergetelijk leuke dag van. Trek je ravotkleren aan en kom spelen met je vrienden, broers en/of zussen. Afspraak aan de blokhut in het Provinciaal Groendomein De Averegten!

Buitenspeeldag in Vrijbroekpark

Op 17 april is er niets op tv en blijven we niet binnen. We trekken allemaal naar buiten! Ga je ook spelen in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark? Ontleen een gocart en test het parcours uit. Dat kan ook met je fiets! Of speel je liever een spelletje? Geen probleem. Dankzij het Speelgoedmuseum speel je met groot buitenspeelgoed. 

Tuinkriebels in het Vrieselhof

-

Kom op ontdekkingstocht tijdens de 12de editie van de planten- en tuinbeurs Tuinkriebels Vrieselhof in Oelegem. Laat je inspireren voor een bloeiend tuinseizoen! Rond het kasteel van het Vrieselhof verzamelen gepassioneerde kwekers. Kom genieten van mooie kleuren, lekker eten en drinken, doe ontdekkingen voor je tuin en krijg antwoorden op al je vragen!

Workshops Rozen Snoeien in Vrijbroekpark

-

Kom mee rozen snoeien in Vrijbroekpark in Mechelen. Begin maart leren de rozenexperts je alles wat je moet weten over het onderhoud van rozen. Na een korte uitleg van de stielmannen ga je in kleine groepjes oefenen in de rozentuin. Zo krijg je de kneepjes van het vak meteen in de vingers. 

Expo: PlayZone Europe

-

In het voorjaar van 2024 heeft België het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, en dit wordt gevierd met de tijdelijke tentoonstelling 'PlayZone Europe' in het Speelgoedmuseum in Mechelen als onderdeel van het Mechels stadsfestival 'Construct Europe'. In deze tentoonstelling maak je een reis door het diverse aanbod van spellen en speelgoed uit alle 27 EU-lidstaten