Sierk Masjiek

Sierk Masjiek

Op zaterdag 24 September keert  "Sierk Masjiek" terug naar in de site van CC "de Ververij" in Ronse voor een nieuwe & sprankelende editie. Heel wat artiesten tonen op het festival opnieuw hun talenten. Doorlopend kan je genieten van verschillende, alternatieve attracties zoals het BlindeBloteVoetenPad of de Autorenbaan.

De Gavers Strand

Waterpret op het strand

-

Nog tot woensdag 31 augustus is het strand van Provinciaal domein De Gavers (Geraardsbergen) geopend voor waterraten. Tot het einde van het zomerseizoen kunnen bezoekers er onder toezicht van de redders opnieuw ploeteren en baantjes trekken in de zwemvijver. Kinderen kunnen spelen in het zand, in de waterspeeltuin of rond springen op het luchtkussen. 

't Gasthuys Aalst - tijdelijke expo

Tentoonstelling: Rederijkers in Aalst

-

Tot zondag 11 september kan je in het stedelijk museum - ’t Gasthuys in Aalst de tijdelijke expo ‘600 jaar rederijkers in Aalst’ bijwonen. Tijdens deze expo schetst het museum het verhaal van 600 jaar Catharinisten, in de volksmond beter gekend als de "Katrienen".

Tentoonstelling: Beestig!

Tentoonstelling: Beestig!

-

Nog tot vrijdag 30 september loopt in het MOU (Oudenaarde) de unieke tentoonstelling "Beestig!". Deze expo belicht de diervoorstellingen in de wandtapijtkunst tussen de 14de en 16de eeuw. Beestig brengt een dertigtal wandtapijten uit Oudenaarde, Edingen en Geraardsbergen waarin dieren de hoofdrol spelen samen. Daarnaast worden ook nog andere voorwerpen zoals een kunst- en rariteitenkabinet met opgezette dieren en andere "naturalia" tentoongesteld. Een historische, maar vooral beestige tijdreis voor zowel groot als klein!

Op stap met de gids (Ronse)

Op stap met de gids (Ronse)

-

Het hele jaar rond laten gidsen je Ronse en omgeving beter kennen. Trek jouw stapschoenen aan voor verschillende themawandelingen en ontdek boeiende verhalen uit de Vlaamse Ardennen!

Tentoonstelling: Over vliegen, vallen en... Opgraven

Tentoonstelling: Over vliegen, vallen en... Opgraven

-

Meer dan één jaar, tot september 2023 zal de tentoonstelling "Over vliegen, vallen en... Opgraven" lopen in het Provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke (Zottegem). Deze unieke expo combineert de eerste resultaten van een nieuw archeologisch onderzoek met nooit eerder getoonde topstukken. Daarnaast wordt ook het verhaal gebracht van o.a. vergeten figuren uit de luchtvaartgeschiedenis, waaronder veel vrouwen.