Verhalen in het Park

De herfst loert om de hoek en dat betekent dat je weer verhalen kan beleven in ons Engels Park. Net als vorig jaar is de namiddag gereserveerd voor de jongsten onder ons en als de avond aanbreekt, komen de verhalen voor volwassenen aan bod. Luister je graag naar verhalen? Kom dan naar Verhalen in het Park op zaterdag 8 oktober in Alden Biesen en laat je verrassen.

Nocturne met live pianomuziek in Gallo-Romeins Museum

Op uitnodiging van het Gallo-Romeins Museum maakte neoklassiek pianist Wouter Dewit een soundscape voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Imperium Romanum’. Die brengt hij eenmalig live op zaterdagavond 22 oktober.

Fototentoonstelling: Imperium Romanum

Fototentoonstelling: Imperium Romanum

-

Nog tot zondag 15 januari 2023 kan je de fototentoonstelling Imperium Romanum in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren ontdekken. Op haar hoogtepunt strekte het Romeinse rijk zich uit over het grondgebied van meer dan 40 huidige landen. Al meer dan 15 jaar reist fotograaf Alfred Seiland op zoek naar (stille) getuigen van dit roemrijke verleden. Deze tentoonstelling biedt je een interessante mix van zowel bekende als onbekende, Romeinse bouwwonderen. Daarnaast krijg je ook nog een historisch woordje uitleg over de Romeinse cultuur en geschiedenis. Deze unieke tentoonstelling geeft je alvast zin om de historische sites in het echt te bezoeken!