Nocturne Atlantikwall Raversyde

Nocturne Atlantikwall 

Op zaterdag 27 augustus kan je een nocture op domein Raversyde (Oostende) bijwonen. Verken in avondlijke sfeer het parcours van bunkers uit WO II. Rond de bunkers van Atlantikwall Raversyde ontdek je muzikanten, dansers, kunstenaars en dichters. Op de Prins Karel-Arena, het podium van De Sprekende Ezels, geniet je van humor, muziek & poetryslam. 

Open Monumentendag: Visit Ronse

Open Monumentendag is het grootste gratis culturele eendagsevenement van Vlaanderen en vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 10 uur tot 18 uur. Onroerend erfgoed staat centraal waarbij net dat tikkeltje meer te beleven valt dan op andere dagen. Toerisme Ronse zet tijdens deze editie drie locaties in de kijker: Villa Te Nitterveld, de Hoge Mote (Belevingscentrum, Must - Museum voor Textiel en museumcafé) en het Spanjaardenkasteel (inclusief Estaminet en Brouwerij De Keyser).

Klimaatdag op MIRA

Op zaterdag 17 september organiseert MIRA een Klimaatdag. Daarbij stellen ze een dagvullend programma voor met lezingen door specialisten ter zake, met experimenten en demonstraties en met randanimatie en aangepaste catering.

 

Museum Night Fever

Museum Night Fever

De heetste cultuurnacht van het het jaar staat op 22 oktober terug op het programma. Al meer dan 10 jaar openen verschillende Brusselse musea tijdens Museum Night Fever 's nachts hun deuren. De verrassende interacties tussen museumcollecties en (jonge) kunstenaars zorgen voor een unieke ervaring. Op het parcours tussen de musea is de ambiance ook gegarandeerd.

Workshop: Lepelen met zilver

Workshop: Lepelen met zilver

-

Lepels zijn voorwerpen uit het alledaagse leven. Vanaf woensdag 17 augustus t.e.m. vrijdag 19 augustus ontdek je meer over de techniek van het lepelsmeden in het DIVA-atelier in Antwerpen. In een creatieve workshop ga je aan de slag en leer je het smeden onder de knie te krijgen.

Gezinsworkshop: Passage

Workshop: Passage

-

In het Turnhoutse Taxandriamuseum kan je elke dinsdag in augustus (behalve 30/08) deelnemen aan de gezinsworkshop Passage. Met de gelijknamige tentoonstelling in het achterhoofd ga je (samen met jouw gezin) aan de slag om jouw eigen meesterwerk te creëren. Een ervaren kunstenaar helpt je hier graag bij. 

Tentoonstelling: Alfa Romeo Storico

Tentoonstelling: Alfa Romeo Storico

-

Deze zomer vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 28 augustus gidst de tentoonstelling Alfa Romeo Storico in Autoworld Brussels je doorheen de geschiedenis van het merk Alfa Romeo. Tijdens deze unieke expo ontdek je talloze historische modellen, vooroorlogse, weg-, wedstrijd- en speciale auto's uit het 112- jarige bestaan van het merk. Een uitzonderlijke expo waarvan jouw Cuore Sportivo (sportief hart) sneller gaat slaan.

Allez allez rrrrruik mee

-

Allez allez rrrrrrrroulez! Of is het eerder allez allez rrrrrrruik mee? Kom een zomer lang de uitbundige geur van de kermiskoers opsnuiven met de gratis zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Kinderen tot 12 jaar leven zich helemaal uit op het parcours en kronen zichzelf tot Koning van de Kermiskoers! Vinden jullie bovendien de schatkist? Dan wordt al dat speur- en geurwerk beloond met een welriekende verrassing...

Kunstdorp Koekelare

Kunstdorp Koekelare

-

Deze zomer t.e.m. woensdag 31 augustus wordt Koekelare overspoeld met kunst. Meer dan 40 kunstenaars palmen verrassende locaties binnen de gemeente in. Enkele locaties waar je kunstwerken kan bewonderen zijn de kerk van Zande of de Brouwerijsite. Laat je doorheen Koekelare voeren aan de hand van verschillende kunstwerken. Bovendien kan je ook bijkomende activiteiten zoals de wandeling Kunstig Koekelare of de zomerfietszoektocht meepikken.

Villa Vandersteen

-

Het is feest in het Suske en Wiske Museum, want het leukste kindermuseum van Vlaanderen bestaat 25 jaar! Om dit te vieren zet het Suske en Wiskemuseum deze zomer alle stripreeksen van Willy Vandersteen en hun personages in het zonnetje. Zo leer je door verschillende spelletjes en opdrachten alles over Familie Snoek, Safari en nog heel veel andere strips! Een leuke activiteit voor de hele familie.