Klimaatdag op MIRA

Op zaterdag 17 september organiseert MIRA een Klimaatdag. Daarbij stellen ze een dagvullend programma voor met lezingen door specialisten ter zake, met experimenten en demonstraties en met randanimatie en aangepaste catering.

 

Museum Night Fever

Museum Night Fever

De heetste cultuurnacht van het het jaar staat op 22 oktober terug op het programma. Al meer dan 10 jaar openen verschillende Brusselse musea tijdens Museum Night Fever 's nachts hun deuren. De verrassende interacties tussen museumcollecties en (jonge) kunstenaars zorgen voor een unieke ervaring. Op het parcours tussen de musea is de ambiance ook gegarandeerd.

Tentoonstelling: Alfa Romeo Storico

Tentoonstelling: Alfa Romeo Storico

-

Deze zomer vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 28 augustus gidst de tentoonstelling Alfa Romeo Storico in Autoworld Brussels je doorheen de geschiedenis van het merk Alfa Romeo. Tijdens deze unieke expo ontdek je talloze historische modellen, vooroorlogse, weg-, wedstrijd- en speciale auto's uit het 112- jarige bestaan van het merk. Een uitzonderlijke expo waarvan jouw Cuore Sportivo (sportief hart) sneller gaat slaan.

Tentoonstelling: Toots 100. The Sound of a Belgian Legend

Tentoonstelling: Toots 100. The Sound of a Belgian Legend

-

Op 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 jaar zijn geworden. Ter ere van deze 100ste verjaardag organiseert de KBR in zijn thuisstad Brussel een unieke belevingstentoonstelling. Deze expo laat je t.e.m. woensdag 31 augustus kennismaken met persoonlijke levensverhaal van de muziekvirtuoos. Het nooit eerder getoond muziek- en beeldmateriaal laat je een onvergetelijke jazztrip beleven.

Biënnale Natura Inspiratus 2022

Biënnale Natura Inspiratus 2022

-

Van zondag 1 mei tot vrijdag 30 september 2022 loopt de Biënnale Natura Inspiratus in Plantentuin Meise. Achtendertig kunstenaars 50+ uit Vlaanderen, Brussel en Nederland werden geselecteerd om één of meerdere kunstwerken te maken voor welbepaalde plekken in Plantentuin Meise. Het doel was om de kunstenaars uit te dagen en hen volop te laten inspireren door de natuur en meer specifiek door Plantentuin Meise.

Tentoonstelling: Als muren spreken!

Tentoonstelling: Als muren spreken!

-

Nog tot november kan je in het Huis van de Europese Geschiedenis (Brussel) de tentoonstelling 'Als muren spreken!' bijwonen. Tijdens deze expo verken je a.d.v. posters de toenmalige tijdsgeest.  "Als muren spreken!" schets het beeld van de verschillende ideologieën en verhalen doorheen het Europa van de 20ste eeuw.

Tentoonstelling: Kidorama

Tentoonstelling: Kidorama

-

Nog tot zondag 5 maart 2023 kan je in het Mode & Kant Museum in Brussel de tentoonstelling Kidorama bijwonen. Via mode gaat deze unieke expo dieper in op de plaats van het kind en de ontwikkeling van zijn individualiteit. Een thematisch en chronologisch parcours behandelt diverse thema's uit het heden en verleden zoals de huidige kindermode of de evolutie van de kindermode in de loop van 200 jaar. Regelmatig zullen er voor kinderen activiteiten op maat georganiseerd worden.

Tentoonstelling: Royals & Trains

Tentoonstelling: Royals & Trains

-

Nog tot zondag 22 januari 2023 loopt in Train World (Schaarbeek) de expo "Royals & Trains". De Belgische koninklijke familie heeft altijd al een speciale band gehad met treinen. Vanaf de aanleg van de eerste spoorlijn in 1835 tot op vandaag heeft ze de ontwikkeling van de Belgische én Europese spoorwegen steeds gesteund. Deze boeiende tentoonstelling gaat dieper op dit onderwerp in a.d.v. niet eerder getoonde historische documenten.

Tentoonstelling : Universal Human Rights

Tentoonstelling: Universal Human Rights

-

Nog tot zondag 11 december loopt in Kazerne Dossin in Mechelen de expo 'Universal Human Rights’. In deze driedelige tentoonstelling kan elke bezoekers zijn rechten leren kennen. 'Universal Human Rights' bevat veel interessante weetjes en inspirerende boegbeelden, maar ook moeilijke dillema's en prangende actualiteit. Speciaal voor kinderen en jongeren zijn er actieve parcours op maat.

Tentoonstelling: Magical Theatres

Tentoonstelling: Magical Theatres

-

Nog tot zondag 4 december kan je terecht in de Hallepoort in Brussel voor de expo 'Magical Theatres'. Papiertheater, miniatuurtheater, tafeltheater, … ooit was het een bron van vermaak voor jong en oud. Nu is het amper nog gekend. De tentoonstelling “Magical Theatres” laat de magische wereld van deze kleine theaters met hun kleurrijke decors en papieren acteurs herleven.