Zomerzoektocht: Erik of het klein insectenboek

Zomerzoektocht: Erik of het klein insectenboek

-

Neem deze zomer t.e.m. woensdag 31 augustus deel aan de zomerzoektocht in domein Vrijbroekpark (Mechelen). Het thema dit jaar is "Erik of het klein insectenboek": Je stapt binnen in de wondere wereld van het schilderij Wollewei. Onderweg kom je langs 9 kijkkastjes waar je de bewoners van het schilderij ontmoet. Bij elke stopplaats vind je speelplekjes. Deze zoektocht is gemaakt voor gezinnen, maar ook volwassenen zijn welkom en zullen er zeker van genieten. Het is perfect mogelijk om het parcours af te leggen op eigen initiatief. De pijltjes met insecten wijzen jou de weg. Een speelse aanrader voor de zomermaanden!

Stripexpo: Gewone mensen in oorlogstijd

Stripexpo: Gewone mensen in oorlogstijd

-

Vanaf donderdag 16 juni t.e.m. zondag 18 september kan je in Kazerne Dossin (Mechelen) terecht voor de tijdelijke stripexpo "Gewone mensen in oorlogstijd ". Deze beklijvende tentoonstelling bestaat uit twee (beeld)verhalen: "Robbedoes- Hoop in bange dagen" door Emile Bravo en "Scherven en Littekens" door Erik de Graaf. Beide verhalen schetsen een beeld van de oorlogsgruwel en hoe dit het leven van gewone mensen kan beïnvloeden. Daarnaast komen er ook veel morele dilemma’s en situaties aan bod.

Tentoonstelling: My Little Pony: 40 jaar magie

Tentoonstelling: My Little Pony: 40 jaar magie

-

Vanaf vrijdag 24 juni t.e.m. vrijdag 30 september loopt in het Speelgoedmuseum van Mechelen de tentoonstelling " My Little Pony: 40 jaar magie". Deze unieke expositie neemt je mee doorheen 40 jaar geschiedenis van de bekende speelgoedlijn. Kleine ponyliefhebbers in huis of wil je gewoon zelf lekker nostalgisch doen? Dan mag je dit niet missen!