Op stap in Neteland

Op stap in Neteland

Heb je al gehoord van domein Neteland? Ken je domein Neteland al? Het is een stuk groen aan het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME) gelegen tussen Duffel en Lier. Het lijkt vanaf de steenweg of vanaf de Netedijk dat het de uitgebreide tuin van het PIME is, maar eigenlijk is het een volwaardig groendomein waar je heerlijk kan wandelen of spelen in de speelbossen. Op zondag 28 augustus neemt de domeinwachter je mee op ontdekking naar deze onbekende parel. Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren! Opgelet: enkel de wandeling op zondag 28 augustus vindt plaats!!

Gezinsworkshop: Passage

Workshop: Passage

-

In het Turnhoutse Taxandriamuseum kan je elke dinsdag in augustus (behalve 30/08) deelnemen aan de gezinsworkshop Passage. Met de gelijknamige tentoonstelling in het achterhoofd ga je (samen met jouw gezin) aan de slag om jouw eigen meesterwerk te creëren. Een ervaren kunstenaar helpt je hier graag bij. 

De Kikkerprins

De Kikkerprins

-

Jonge avonturiers kunnen op vrijdag 5 & 26 augustus wegdromen tijden de doe-wandeling De Kikkerprins in domein Prinsenpark (Retie). Kikker verveelt zich en gaat op pad om prins te worden. Waar vind hij een hoge troon en een prinsenschat? Of kan hij wel paardrijden en waar is zijn kasteel? Ga je met hem mee op zoek naar antwoorden? Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren!

Zomerspeurtocht

Zomerspeurtocht

-

Vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus kan je in het Arboretum van Kalmthout deelnemen aan de zomerspeurtocht. Tijdens deze gezellige speurtocht duik je in de wereld van de natuurkunstenaar. Op een artistieke manier ontdek je hun favoriete planten, bloemen en bomen. De jongste avonturiers kunnen zich uitleven in leuke opdrachten en spelletjes. Het ideale uitstapje in een prachtige omgeving die fauna en flora ademt!

25 jaar Suske & Wiske museum

25 jaar Suske & Wiske museum

-

Deze zomer blaast het Suske en Wiske Museum (Kalmthout), het leukste kindermuseum van Vlaanderen 25 kaarsjes uit. Om dit te vieren zetten we deze zomervakantie t.e.m. woensdag 31 augustus alle stripreeksen van Willy Vandersteen en hun personages in het zonnetje. Zo leer je door verschillende spelletjes en opdrachten alles over Familie Snoek, Safari en nog heel veel andere strips! Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren!

Villa Vandersteen

-

Het is feest in het Suske en Wiske Museum, want het leukste kindermuseum van Vlaanderen bestaat 25 jaar! Om dit te vieren zet het Suske en Wiskemuseum deze zomer alle stripreeksen van Willy Vandersteen en hun personages in het zonnetje. Zo leer je door verschillende spelletjes en opdrachten alles over Familie Snoek, Safari en nog heel veel andere strips! Een leuke activiteit voor de hele familie.

Buitenstaanders in de tuin – Kappa kunstroute

Buitenstaanders in de tuin – Kappa kunstroute

-

Deze zomer vanaf vrijdag 17 juni t.e.m. zondag 28 augustus strijkt het Kunstplatform Kappa neer in het Arboretum van Kalmthout met een unieke kunstroute. Verschillende van hun artiesten ontwikkelden een kunstwerk gericht op een specifieke plaats in de arboretumtuin. Het centrale thema van het parcours  is "buitenstaanders". Op zondagen 3 & 31 juli staan de artiesten je graag te woord bij hun creaties.

Terra Nova 2022

Terra Nova 2022

-

In de zomer van 2022 bundelt de provincie Antwerpen weer de krachten voor de 15e editie van "Terra Nova". In haar verschillende groen-en recreatiedomeinen ontdek je tal van originele activiteiten en beleef je buitengewone overnachtingen. Ben jij klaar voor een zomer vol "speciallekes"? 

Tentoonstelling  'Onderhuids'

Tentoonstelling: Onderhuids

-

In Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout loopt nog tot zondag 26 februari 2023 een opvallende expo: Onderhuids, over tattoos geïnspireerd op speelkaarten. Als herinnering of ritueel, als statement of per vergissing, als eerbetoon of uit revanche: een tattoo neem je voor het leven, en dat is vaak de start van een persoonlijk gesprek.

Tentoonstelling: Passage - Kempense Kunst nu

Tentoonstelling: Passage - Kempense Kunst nu

-

Nog tot het einde van de zomervakantie t.e.m. maandag 29 augustus loopt in het Taxandriamuseum (Turnhout) de tentoonstelling Passage - Kempense Kunst nu. Deze uitzonderlijke tentoonstelling biedt een hedendaagse inkijk in het landschap van kunstenaars van Kempense bodem. Variatie gold als essentieel uitgangspunt bij de selectie van de kunstenaars: in leeftijd, gender, bekendheid en techniek. Verschillende kunstvormen komen hierdoor aan bod: van beeldhouwen tot schilderkunst, van kantwerk tot fotografie, van striptekenen tot animatie. Aansluitend op de binnenexpo kan je in de museumtuin ook nog de beeldhouwwerken ontdekken van verschillende Kempense kunstenaars.