Familielezing rond ruimtevaart

Neem je gezin mee op een buitengewone reis door de ruimte tijdens de interactieve familielezing (vanaf 7j.) met Stijn Ilsen, een ruimtevaartingenieur met bijna 20 jaar ervaring! Ontdek samen de mysteries van satellieten, leer hoe raketten de ruimte doorkruisen en ervaar de opwinding van een echte lancering.

Zoo in de ruimte

Familielezing: Zoo de ruimte in

Ontdek samen met je gezin (vanaf 10j.) de fascinerende wereld van de ruimtevaart tijdens de lezing "Zoo de ruimte in!" met Frank Pollet. Dit boeiende naslagwerk onthult de geschiedenis van ruimtereizen, waarbij dieren een cruciale rol speelden in de wetenschappelijke ontdekkingen. 

Grote kunst voor Kleine kenners: Ensor doe-expo

-

Ontdek de Ensor Doe-Expo bij Fort Napoleon in Oostende waarin Thaïs Vanderheyden, bekend van "Grote kunst voor kleine kenners", iconische werken van Ensor op humoristische wijze herschildert tot junior-parodieën. Arno de heremietkreeft neemt je mee op een tijdreis door Ensors leven, met audiogids en anekdotische verhalen. Ga op zoek naar de mysterieuze maskers verstopt in zijn decors en maak kennis met deze fantastische kunstenaar in het Ensor jaar.

Art Nouveau Schatten

-

Victor Horta bouwde 130 jaar geleden namelijk het állereerste art-nouveauhuis: Hotel Tassel. Met de tijdelijke expo ‘Art Nouveau Schatten’ speelt het Belle Epoque Centrum hier graag op in. Deze zogenaamde nieuwe stijl is niet alleen te zien in de kunst en architectuur van toen, maar vindt ook zijn weg naar het interieur via dagdagelijkse voorwerpen zoals meubels.