Vurige Winteravond in Vrijbroekpark

Kom op 15 december naar de Vurige Winteravond in Het Vrijbroekpark. Bewonder lichtjes, animatie en vuuracts langs de vijver. Geniet van muziek en ontdek Nessie. Verschillende verenigingen baten een eet- of drankkraam uit ten voordele van diverse goede doelen. 

Familielezing rond ruimtevaart

Neem je gezin mee op een buitengewone reis door de ruimte tijdens de interactieve familielezing (vanaf 7j.) met Stijn Ilsen, een ruimtevaartingenieur met bijna 20 jaar ervaring! Ontdek samen de mysteries van satellieten, leer hoe raketten de ruimte doorkruisen en ervaar de opwinding van een echte lancering.

Zoo in de ruimte

Familielezing: Zoo de ruimte in

Ontdek samen met je gezin (vanaf 10j.) de fascinerende wereld van de ruimtevaart tijdens de lezing "Zoo de ruimte in!" met Frank Pollet. Dit boeiende naslagwerk onthult de geschiedenis van ruimtereizen, waarbij dieren een cruciale rol speelden in de wetenschappelijke ontdekkingen. 

Exclusieve rondleidingen in het Paleis op de Meir

-

Stel je voor: het Paleis op de Meir staat te koop en jullie komen een kijkje nemen. Kan dit grandioze stadspaleis je bekoren als tweede woonst in hartje Antwerpen? Wat vind jij van de verbouwingen van Napoleon of Willem I der Nederlanden?  En hoe zouden jullie dit Paleis vandaag aanpassen? Een stadsgids kruipt in de huid van een immo-makelaar en biedt jullie een belevingsvolle tour!

Grote kunst voor Kleine kenners: Ensor doe-expo

-

Ontdek de Ensor Doe-Expo bij Fort Napoleon in Oostende waarin Thaïs Vanderheyden, bekend van "Grote kunst voor kleine kenners", iconische werken van Ensor op humoristische wijze herschildert tot junior-parodieën. Arno de heremietkreeft neemt je mee op een tijdreis door Ensors leven, met audiogids en anekdotische verhalen. Ga op zoek naar de mysterieuze maskers verstopt in zijn decors en maak kennis met deze fantastische kunstenaar in het Ensor jaar.

Art Nouveau Schatten

-

Victor Horta bouwde 130 jaar geleden namelijk het állereerste art-nouveauhuis: Hotel Tassel. Met de tijdelijke expo ‘Art Nouveau Schatten’ speelt het Belle Epoque Centrum hier graag op in. Deze zogenaamde nieuwe stijl is niet alleen te zien in de kunst en architectuur van toen, maar vindt ook zijn weg naar het interieur via dagdagelijkse voorwerpen zoals meubels.