Rangerdagen

Rangerdagen

-

Tijdens verschillende dinsdagen in de maanden juli & augustus kan je terecht in domein De Palingbeek (Ieper) voor de Rangerdagen. In het bos staan verschillende Rangers klaar om je te verrassen met leuke bosproefjes en uitdagende opdrachtjes. Ontdek zelf welke natuur wel of niet eetbaar is en leer touw maken van natuurlijke vezels. Leer de geluiden van de dieren in het domein en hoe je die nabootst, leer zelf vuur maken met natuurlijke materialen... en nog zo veel meer. Laat de avonturier in jou los!!

Avondje Palingbeek

Avondje Palingbeek

-

Op verschillende donderdagen in de maanden juli & augustus beleef je een avontuurlijke avond in domein De Palingbeek (Ieper) . Tijdens een boeiende tocht ontdek je verrassende stops en ontspan je rond het kampvuur. Tuur naar het heelal bij de sterrenwacht AstroLAB IRIS, kruip in de huid van de egel, ons dier van het jaar. Zoek je weg door het bos aan de hand van enkele tips en geniet van een sfeervolle bosvertelling.

Fietsen door de hopvelden met gids

Fietsen door de hopvelden met gids

-

Op verschillende dagen in de maanden juli, augustus & september kan je met gids op ontdekking gaan in de streek rondom Poperinge. Het vertrek is voorzien aan het Hopmuseum in Poperinge. Tijdens deze fietstocht van een 25-tal km doorkruis je het prachtige landschap met typische hopvelden. Onderweg staat de gids je graag te woord over de verschillende brouwerijen en hopvelden. Als afsluiter geniet je nog van een smaakmaker. Breng jouw eigen fiets mee. Fietsverhuur is ook mogelijk.

Naturathlon

Naturathlon

-

Levensgenieters & sportievelingen kunnen vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus terecht in bezoekerscentrum de Blankaart (Diksmuide) voor de Naturathlon. Bij aanvang krijg je een een picknickmand vol lokale hoeveproducten. De rest van de dag verloopt op sportieve wijze: je wandelt en fietst langs heerlijke paden en je vaart zelf met een fluisterbootje. Als afsluiter kan je nog genieten een ambachtelijk ijsje.

Kunstdorp Koekelare

Kunstdorp Koekelare

-

Deze zomer t.e.m. woensdag 31 augustus wordt Koekelare overspoeld met kunst. Meer dan 40 kunstenaars palmen verrassende locaties binnen de gemeente in. Enkele locaties waar je kunstwerken kan bewonderen zijn de kerk van Zande of de Brouwerijsite. Laat je doorheen Koekelare voeren aan de hand van verschillende kunstwerken. Bovendien kan je ook bijkomende activiteiten zoals de wandeling Kunstig Koekelare of de zomerfietszoektocht meepikken.

Naturathlon Next Level

Naturathlon Next Level

-

Vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus combineer je avontuur en (lokale) gastronomie in en rond natuurgebied de Blankaart (Diksmuide). Tijdens de Naturathlon Next Level staan zowel kajakken, fietsen als wandelen wandelen op het programma. Het gastronomische aspect beleef je met een picknickmand vol lokale hoeveproducten en een heerlijk ijsje. Een unieke mix van beide werelden!