Arboretum Kalmthout is een uitzonderlijke plek met een geschiedenis van meer dan 150 jaar.

Een wandeling door deze bomentuin van 12 hectare is een ontdekkingsreis in het plantenrijk. Je geniet van de veelkleurige bloemenperken in de kleurentuinen, de bedwelmende geuren van de rozentuin en de vele vlinders en insecten in de vlindertuin. De bloesems van de magnolia's en kerselaars versterken het lentegevoel, terwijl de esdoorns zich vooral in de herfst op hun mooist tonen. Zelfs in de winter is de tuin betoverend met de heerlijk geurende Hamamelis of toverhazelaar. Uitbreiding van de tuin, lente 2016.

Meer dan 7.000 verschillende plantensoorten uit de vier hoeken van de wereld garanderen je één van de mooiste decors voor uitzonderlijke natuurwandelingen! Cafetaria met streekbieren, cadeau-en boekenshop met groot aanbod tuin-en natuurboeken en geschenken. Plantencentrum met aanbod zeldzame bomen, struiken en tuinplanten.

Plantendagen : zondag 19 april en zondag 4 oktober • Avondopening elke donderdag in juli en augustus tot 22.00 uur • Zomerspeurtocht voor kinderen tijdens de zomervakantie - Tomatenfestival 5 en 6 september • Volledig activiteitenprogramma op de website.

Straat
Heuvel
Nummer
8
Stad
Kalmthout
Postcode
2920
Telefoon
+32(0)36 66 67 41
Email 1
info@arboretumkalmthout.be
Video
Adres

Heuvel 8
2920 Kalmthout
België

Image
Arboretum Kalmthout
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
51.3914, 4.46617
Intro

Arboretum Kalmthout is een 13,5 hectare bomen- en plantentuin. Sinds 1856 groeien er meer dan 7.000 plantensoorten uit de hele wereld. Ieder seizoen zie je iets nieuws.

Zoekmachine verbeteringen
tuin natuur paradijs planten bomen groepen cafetaria verhuur rondleiding