Belevingscentrum van het Begijnhof

Begijnhofstraat 2, 8500 Kortrijk • www.begijnhofkortrijk.be
Tel: 0473 86 26 88 • begijnhof@kortrijk.be

Het begijnhof van Kortrijk werd in de 13e eeuw gesticht door Johanna van Constantinopel en is één van de belangrijkste historische sites in de binnenstad. In 1998 beklemtoonde de erkenning door Unesco dat de begijnhoven uitzonderlijke getuigen zijn van een culturele traditie. Een traditie die tijdens de middeleeuwen door onafhankelijke religieuze vrouwen werd ontwikkeld in Noord-West-Europa.

Dit beeld van begijnen als sterke religieuze vrouwen staat centraal in het nieuwe belevingscentrum, dat sinds juli 2014 onderdak vindt in de Sint-Annazaal. De bezoeker wordt er ondergedompeld in de mystieke wereld van het begijnenwezen. Je beleeft er ook de Kortrijkse begijnhofgeschiedenis op een dynamische en interactieve manier. Naast de Sint-Annazaal bestaat de site uit een veertigtal huisjes en de Sint-Mattheuskapel. Sinds 2016 kan je ook een bezoek brengen aan een kijkwoning en genieten van een drankje in het koffiehuis.

Prijzen

Een bezoek aan het belevingscentrum, de kijkwoning en het Begijnhof is gratis. Het ontlenen van een audiogids kost € 2 per toestel.

 

Erkend als

Nabije attracties