Bezoekerscentrum De Lambiek

Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg • www.delambiek.be
Tel: 02 359 16 36 • toerisme@beersel.be

Ontdek, proef en leer alle geheimen kennen van de lambiekbieren uit de Zennevallei en het Pajottenland.

Het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Alsemberg is hét startpunt voor een ontdekking van de verschillende lambiekbrouwerijen in onze regio. Het bezoekerscentrum dompelt je onder in de smaken, geuren, geluiden en textuur van het lambiekbier, het bier van spontane gisting dat gebrouwen wordt volgens een eeuwenoude traditie.

Met of zonder begeleiding van een deskundige gids leer je op een intereactieve manier alles over de historiek, de ingrediënten en de huidige producenten van deze unieke bieren. Een exclusieve filmvoorstelling over het brouwproces en een lekker degustatieglaasje lambiekbier maken een bezoek aan het centrum compleet.

Prijzen

Volwassenen: € 3 
Volwassenen uit Beersel: € 2 
Senioren 65+: € 2 
Senioren 65+ uit Beersel: € 1
Kinderen < 12 jaar: gratis toegang (geen degustatie inbegrepen)
Lerarenkaart / Perskaart: gratis toegang (inclusief degustatie)

Groepstarief (vanaf 15 personen): € 2 + kosten gids

Nederlandstalige gidsbeurt: € 60*
Anderstalige gidsbeurt: € 65*

*€ 5 administratieve kost inbegrepen, per eenzelfde boeking wordt deze kost slechts eenmalig aangerekend.

Groepen

Ook in groep kan je een bezoek brengen aan ons bezoekerscentrum. Aan jou de keuze om het centrum individueel te bezoeken, of onder begeleiding van een deskundige gids.

Onze gidsen maken je in verschillende haltes wegwijs in de wereld van het lambiekbier. Ook over de historiek van de typische lambiekbieren en over HORAL en de 11 aangesloten lambiekbrouwers en -stekers zal de gids je een deskundige uitleg verschaffen. Een exclusieve film geeft een mooi beeld van het ambachtelijke brouwproces van lambiek en het steken van Oude Geuze en Oude Kriek. Na de gidsbeurt volgt een degustatie. Achteraf kan je nog naar hartenlust verschillende bieren uit ons aanbod proeven.

Het bezoekerscentrum is uitgerust met een A+-toegankelijkheidslabel en is dus zeer vlot toegankelijk voor andersvalide personen.

Een groepsbezoek kan steeds na reservatie plaatsvinden, zowel tijdens als buiten de gebruikelijke openingsuren. Indien u een bezoek plant buiten de openingsuren vragen wij u dit minstens zes weken vooraf te reserveren.

Reserveren voor een groepsbezoek kan via het online invulformulier, per mail op toerisme@beersel.be of telefonisch op het nummer 02 359 16 36/7.

Kostprijs

Nederlandstalige gidsbeurt: € 60*
Anderstalige gidsbeurt: € 65*

Groepstarief (vanaf 15 personen): € 2

*€ 5 administratieve kost inbegrepen, per eenzelfde boeking wordt deze kost slechts eenmalig aangerekend.

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen

Nabije attracties