Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen • www.alden-biesen.be
Tel: +32 (0)89/51.93.93 • aldenbiesen@vlaanderen.be

Alden Biesen, het grootste kasteeldomein van de Euregio, laat niemand onberoerd. De Landcommanderij, vroeger de zomerresidentie van de landcommandeurs, nu een indrukwekkende erfgoedsite met een internationale uitstraling en gastvrouw voor tal van evenementen.

Alden Biesen is gebouwd door de Duitse Ridderorde in de dertiende eeuw. De Orde was erg succesvol en verwierf tal van bezittingen over heel Europa. Alden Biesen werd de hoofdzetel van de balije of provincie Biesen. Hoog adellijke landcommandeurs bouwden Alden Biesen uit tot een luxeresidentie die haar hoogtepunt kende tussen de 16de en de 18de eeuw.

De Franse Revolutie maakte hier een einde aan: de bezittingen van de Duitse Orde werden openbaar verkocht. Zo kwam Alden Biesen in privébezit en takelde af. Tot overmaat van ramp legde een brand in 1971 grote delen van het kasteel in de as. De Belgische staat kocht en restaureerde het domein van ca. 54 ha. Vandaag is het in handen van de Vlaamse overheid.

Historisch monument, toeristische trekpleister, decor voor evenementen en tentoonstellingen, centrum voor Europese werking en congrescentrum …. Alden Biesen is het allemaal. Ontdek de historische gebouwen of kuier door de Engelse en Franse tuinen. Bezoek de historische vertrekken in de waterburcht met een gids of tijdens tentoonstellingen.

Prijzen

Domein, Engelse tuin, kerk en onthaalcentrum: gratis; Franse tuinen: € 1; tijdelijke tentoonstellingen: € 3 (kortingen voor kinderen, jongeren, 60+ en diverse kaarthouders)

 

 

Groepen

Rondleidingen op aanvraag in NL, F, EN en D • Groepen kunnen catering reserveren in Alden Biesen. • Prijzen rondleidingen: Nederlandstalig: € 6,5/persoon, groepen < 10 personen: € 65, Frans-, Engels- of Duitstalig: € 7/persoon, groepen < 10 personen: € 70

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen
Groepen
Scholen
Bedrijven
Rondleidingen
 
€7,00
Rondleidingen
 
€7,00

bij tijdelijke tentoonstellingen educatieve pakketten mogelijk (zie website)

Leerlingen
Van de leeftijd van 7 tot 18 jaar
€2,50
Studenten
Tot de leeftijd van 26 jaar
€4,00
Gratis klasbegeleiders
1 per 15 leerlingen / studenten
 

MICE faciliteiten

Exclusieve nocturnes

Attractieverhuur

Rondleidingen
 
€6,50

Erkend als

Gerelateerde attracties