Mijnmuseum

Koolmijnlaan 201, 3582 Koersel • www.toerismeberingen.be
Tel: 011/42.15.52 • toerisme@beringen.be

be-MINE is de uitvalsbasis voor een dagje in Beringen en biedt een waaier aan activiteiten in een uniek industrieel decor. Je kan er wandelen en fietsen op en rond de terrils, spelen op de avonturenberg, klimmen in klimcentrum Alpamayo, zwemmen bij Sportoase of duiken bij Todi. Ontspannend shoppen kan op be-MINE Boulevard. Maar vooral, je kan er in het mijnmuseum ervaren hoe het was om mijnwerker te zijn.

Maak kennis met het werk in de ondergrond en het leven rond de mijn. Herbeleef de woelige sluitingsperiode en kom alles te weten over de mijnstreek vandaag! Het museum heeft een interactieve presentatie en is een aanrader voor gezinnen en individuele bezoekers.

Als aanvulling op je museumbezoek kan je een begeleid bezoek aan de ondergrondsimulatie brengen! Dit kan op vaste tijdstippen (11u00, 13u00 en 15u00) en voor maar 3 euro. Kom je met jouw kids naar het Mijnmuseum? Vraag dan naar 'Mijn Verhaal', een spannend gezinsprogramma.

Roberto Pasquali vertelt

Loop ook eens met de iPod door het mijnmuseum en beleef het verhaal door de ogen van een ex-mijnwerker. De iPod-tour is een aanvulling op het bestaande aanbod van het museum en vertelt het verhaal van ex-mijnwerker Roberto Pasquali.

Hij neemt je mee doorheen de zalen van het museum en vult je bezoek aan met interessante weetjes en persoonlijke informatie. Op die manier kan je op een andere manier van het museum  genieten. Extra interessant is dat de iPod-tour beschikbaar is in Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans en Turks.

Mijnzondagen

Bezoek plaatsen die individuele bezoekers nooit te zien krijgen en ontdek de historische mijngebouwen tijdens de ‘Mijnzondagen’! Een gids neemt je mee door de gebouwen en naar de ondergrondsimulatie. Je maakt zelfs een ritje met een authentiek mijntreintje.

Wanneer: van maart tot en met november elke eerste zondag van de maand, om 11 en 14 u. Juiste data op de website.

Prijs: € 8 p.p.

Groepen: 2 formules

Voor groepen (vanaf 10 p.) zijn er speciale programma’s. Zo is er het arrangement ‘Mijnmuseum’: de gids begeleidt je bij de tocht doorheen de presentatie. Als afsluiter duik je samen de ondergrondsimulatie in waar je je even mijnwerker waant.

Er is ook het arrangement ‘Mijnwerkerspad’ waarbij de gids je meeneemt op een wandeling doorheen de indrukwekkende historische mijngebouwen. Je verkent de badzaal, de lampenzaal, de bezettingszaal en de schachtbok die de mijnwerkers gebruikten om in de ondergrond af te dalen. Tot slot verkennen jullie de ondergrondsimulatie. Moet je gezien hebben!

www.mijnmuseum.be

 

Prijzen

Individuele bezoekers: volwassenen: € 6  •  kinderen (van 6 tot 18 jaar): € 4 •  - 6 jaar: gratis •  ondergrondsimulatie*: € 3 - * Individuele bezoekers kunnen bovenop het mijnmuseum ook de ondergrondsimulatie bezoeken om 11u00, 13u00 en 15u00 voor € 3 meerprijs.

Groepen

Groepen (min. 10 personen): volwassenen: € 6 • kinderen (van 6 tot 18 jaar): € 4 • - 6 jaar: gratis • gidsvergoeding**: € 15 / gids (max. 20 personen per gids) ** Groepen kunnen kiezen uit 2 formules: 'Mijnmuseum' of 'Mijnwerkerspad'. Hierin zit ook een bezoek aan de ondergrondsimulatie inbegrepen. Voor de gids betalen groepen 15 euro. Per gids kunnen er maximum 20 personen mee. •  Scholen • Voor scholen hebben we verschillende educatieve pakketten, onderverdeeld in een aanbod voor kleuters, kinderen uit het lager en het secundair onderwijs. •  Prijs per leerling: € 4 • Scholen betalen geen gidsvergoeding • Meer info over de arrangmenten: www.mijnmuseum.be

Loont zeker de moeite...

Mijnzondagen: ook individuele bezoekers kunnen de mijngebouwen bezoeken. Kom naar een van de Mijnzondagen en krijg een unieke kijk in de badzaal, lampenzaal, bezettingszaal en ondergrondsimulatie. Elke eerste zondag van maart tot en met november (data op www.mijnmuseum.be). • volwassenen: € 8 • senioren (60+): € 7 •  kinderen (van 6 tot 18 jaar): € 6 •  - 6 jaar: gratis

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Groepen
Scholen

Groepen betalen een prijs per persoon en een gidsvergoeding van € 15 per 20 personen. Er zijn 2 programma's: 'Mijnmuseum' en 'Mijnwerkerspad'.

Volwassenen
 
€6,00
Kinderen
Van de leeftijd van 6 tot 18 jaar
€4,00

Voor scholen hebben we verschillende educatieve pakketten, onderverdeeld in een aanbod voor kleuters, kinderen uit het lager en het secundair onderwijs.

Leerlingen
 
€4,00
Gratis klasbegeleiders
1 per 10 leerlingen / studenten
 

Contact

Autocarbedrijven
Bedrijven
Scholen
Groepen
Individuelen en gezinnen

Toerisme Beringen

+32(0)11 42 15 52

toerisme@beringen.be

Toerisme Beringen

+32(0)11 42 15 52

toerisme@beringen.be

Toerisme Beringen

+32(0)11 42 15 52

toerisme@beringen.be

Toerisme Beringen

+32(0)11 42 15 52

toerisme@beringen.be

Toerisme Beringen

+32(0)11 42 15 52

toerisme@beringen.be

Erkend als

Gerelateerde attracties