Museum voor Natuurwetenschappen

Vautierstraat 29, 1000 Brussel • www.natuurwetenschappen.be
Tel: 02 627 42 15 • info@natuurwetenschappen.be

Opgelet: momenteel is het verplicht om vooraf je ticket te kopen op onze website, en volg je een vast parcours waarbij we je meenemen door alle zalen van het Museum.

Het Museum voor Natuurwetenschappen: dat zijn uiteraard dinosauriërs, maar ook de mens, de evolutie, mineralen, biodiversiteit, enz.

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is de thuisbasis voor de grootste collectie Dinausauriërs in Europa. In de prachtige Galerij van de Dinosauriërs tonen wij je dan ook de T.Rex, de Triceratops de Diplodocus, de Stegosaurus, de Maisasaur, de Cryolophosaurus en nog vele anderen maar vooral onze nationale trots, de originele fossielen van onze enorme Iguanodon-collectie.

In september 2020 openden we de gloednieuwe Galerij Levende Planeet waarin we je alles vertellen over de relaties tussen de verschillende aardbewoners en hoe onze planeet verandert.  Dit verhaal vertellen we op een oppervlakte van 2000 m2, verspreid over twee verdiepingen. Deze permanente tentoonstelling geeft je een totaalbeeld van de biodiversiteit en legt je de relaties tussen de verschillende soorten uit. We tonen je daarbij meer dan 850 specimens maar ook 3D-aanraakmodellen, visuele media, audiobestanden, animaties en ludieke en educatieve interactieve installaties. Maar er is nog zoveel meer. Zoals de Galerij van de Mens, eentje om trots op te zijn. Het opzet van deze permanente tentoonstelling, die het lange verhaal van de evolutie van de mens langsheen het grillige pad van 7 miljoen jaar evolutie combineert met een originele en interactieve kijk op de werking ons menselijk lichaam, is werkelijk uniek in Europa. Alles wordt telkens grondig geïllustreerd aan de hand van fascinerende stukken uit de museumcollectie, knappe 3D-reconstructies en interactieve installaties. Kom gerust eens een selfie nemen met een van je voorlopers!

Maar er is nog zoveel meer. Zoals de Galerij van de Mens, eentje om trots op te zijn. Het opzet van deze permanente tentoonstelling, die het lange verhaal van de evolutie van de mens langsheen het grillige pad van 7 miljoen jaar evolutie combineert met een originele en interactieve kijk op de werking ons menselijk lichaam, is werkelijk uniek in Europa. Alles wordt telkens grondig geïllustreerd aan de hand van fascinerende stukken uit de museumcollectie, knappe 3D-reconstructies en interactieve installaties. Kom gerust eens een selfie nemen met een van je voorlopers!

Of de zaal over de mosasauriërs, waar we je alles leren over deze tegenhangers van de dinosauriërs in het water. In de Galerij van de Evolutie nodigen we je uit op een onvergetelijke reis door de geschiedenis van het leven aan de hand van meer dan 1000 specimen. Nog een boeiende, interactieve zaal is BiodiverCITY, waar we je letterlijk alles uitleggen rond de biodiversiteit in steden. We dagen je uit om zelf keuzes te maken over hoe je de biodiversiteit in een stad wilt bewaren, hoe je groene omgevingen wilt creëren, enz. 
Naast deze zaal vind je de zaal "250 jaar Natuurwetenschappen", waar veertien symbolische voorwerpen uit onze collectie worden tentoongesteld, waaronder het befaamde Ishango beentje, de oudste collectie aan Russische mineralen, een exemplaar van de uitgestorven buidelwolf, de Mammoet van Lier, en vele andere schatten. 
Maar weet je wat? Kom gewoon zelf een kijkje nemen in het Museum, en vergeet niet dat wij jaarlijks uitpakken met een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Momenteel kun je nog tot 3 januari 2021genieten van een unieke 3D-ervaring in onze expo Antarctica. De spectaculaire beelden in deze tentoonstelling geven je een exclusieve inkijk in dit onherbergzame continent, dat normaal alleen toegankelijk is voor wetenschappers. De films die we tonen zijn van Luc Jacquet, de bekroonde filmmaker van ‘La Marche de l’Empereur’. Antarctica is werkelijk een expo die je ogen verwent en je hart raakt.

Gelieve altijd onze website te checken voor tarieven, openingsuren en tijdelijke expo’s.

Prijzen

Tarief vaste tentoonstelling: volwassenen € 7 / kinderen (6-17) € 4,50 / studenten EYCA, 65+, gehandicapten € 6 / kinderen (0 - 6) € 0 • Tarief tijdelijke tentoonstelling: volwassenen € 9,50 / kinderen (6-17) € 7 / studenten EYCA, 65+, gehandicapten € 8,50 / kinderen (0 - 6) € 0  • Toeslag voor paleoLAB  • groepsbezoeken en rondleidingen enkel via vooraf reservering.

Groepen

(min. 15 pers.) volwassenen € 6 • kinderen (2-25) € 3

Infos en verplichte reservering: tel. 02/627.42.52

Rondleidingen (max. 15 pers.): scholen € 35 • volwassenen € 62 in de week, € 75 in het weekend

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen
Groepen
Scholen
Bedrijven
Volwassenen
 
€7,00
Kinderen
Van de leeftijd van 6 tot 17 jaar
€4,50
Studenten
 
€6,00
Senioren
Van de leeftijd van 65 jaar
€6,00
Rondleidingen
 
€62,00
Volwassenen
 
€6,00
Kinderen
Van de leeftijd van 2 tot 25 jaar
€3,00
Gratis groepsbegeleiders
1 per 15 deelnemers
 
Rondleidingen
 
€62,00
Leerlingen
Van de leeftijd van 2 tot 25 jaar
€3,00
Studenten
Tot de leeftijd van 25 jaar
€3,00
Gratis klasbegeleiders
1 per 15 leerlingen / studenten
 
Rondleidingen
 
€35,00

MICE faciliteiten

Exclusieve nocturnes

Attractieverhuur

Rondleidingen
 
€100,00

Erkend als

Gerelateerde attracties