Provinciaal Erfgoedcentrum

Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde • www.oost-vlaanderen.be
Tel: 055 30 03 44 • erfgoedcentrum@oost-vlaanderen.be

In 2012 opende het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. In het erfgoedcentrum maak je kennis met Oost-Vlaams erfgoed en ontdek je hoe de Provincie inzet op het bewaren en in stand houden van erfgoed. Je kan er een kijkje nemen achter de schermen van het erfgoeddepot, herinneringen ophalen in het erfgoedfoyer met de installatie 'Invasif' van kunstenaar Ben Benaouisse en genieten van een schitterend uitzicht op de archeologische abdijsite en het Scheldelandschap. Nieuw is de virtuele wandeling in de 13de eeuwse Enaamse abdij.
Maak er een weekendje Vlaamse Ardennen van en bezoek ook het Provinciaal Archeologisch Museum (pam) in Ename en in Velzeke, het Centrum Ronde van Vlaanderen en het MOU in Oudenaarde, het textielcentrum TIO³ in Ronse, de brouwerij van Ename, het bos t'Ename.

In het erfgoedcentrum zijn er regelmatig tentoonstellingen. Kinderen kunnen zich via creatieve opdrachten inleven in het onderwerp van de tentoonstellingen.

Hou de evenementenagenda van het erfgoedcentrum in het oog via www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum. Of schrijf in op de nieuwsbrief van het Provinciaal Erfgoedcentrum via www.oost-vlaanderen.be/nieuwsbrieven. Of volg ons op Twitter via #erfgoedcentrum.

Prijzen

Rondleidingen na afspraak: € 35 voor schoolgroepen, € 50 voor groepen

Groepen

Na afspraak ook rondleidingen mogelijk op sluitingsdagen.

Loont zeker de moeite...

Wordt verlengd: 'Oude liefde. Zorgen voor erfgoed' tot 9 september 2018 te bezoeken.

Oude liefderoest niet. Erfgoed daarentegen is kwetsbaar. Het vraagt zorg. Zorg van mensen met een hart voor erfgoed. Hoe maak je een dak bereikbaar voor inspectie? Hoe hou je een oude molen in stand? Wat doe je met een kerk die niet meer gebruikt wordt? Kan je een boot op het droge bewaren? En hoe houdt de archeoloog het overzicht van al zijn bodemvondsten?

De gratis tentoonstelling 'Oude liefde. Zorgen voor erfgoed.' is interactief en nodigt je uit om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze kruipen in de huid van archeoloog, erfgoedmedewerker of monumentenwachter. Naast klimmen, opzeilen, tekenen, hebben de kinderen ook hun neus nodig om de verrassing te vinden. Dit kinderpakket heet 'Uude liefde ZKT jonge redder (m/v/x)'. De opdrachten krijg je op papier of op onze tablet met de Erfgoedapp.

Ook nu kunnen de kinderen een avontuur winnen met onze Monumentenwacht. Voor elke schoolvakantie trekken we een nieuwe winnaar. De eerstvolgende trekking is voor de kerstvakantie.

Oude liefde vergeet je niet. In het harnas voor erfgoed!

Oude liefde is een project van de directie cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen in het Provinciaal Erfgoedcentrum: de Transversale cel Cultuur, de Monumentenwacht, de dienst Erfgoed, molencentrum Mola, pam Ename en pam Velzeke. Het is een spiegel van de erfgoedwerking die zij de voorbije decennia hebben uitgebouwd en waar ze in de toekomst op inzetten. Samen met talrijke, enthousiaste erfgoedliefhebbers.

        

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen
Groepen
Scholen
Bedrijven
Volwassenen
 
Gratis
Rondleidingen
 
€50,00

Rondleiding (rond depotwerking) mogelijk na afspraak

Volwassenen
 
Gratis
Rondleidingen
 
€50,00

Rondleiding (rond depotwerking) mogelijk na afspraak

Leerlingen
 
Gratis
Rondleidingen
 
€35,00

Rondleiding (rond depotwerking) mogelijk na afspraak

Rondleidingen
 
€50,00