Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

SCHOMMELEI 1, 2850 Boom • www.deschorre.be
Tel: 03/880.76.00 • onthaal@deschorre.be

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

Een put vol pit!

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is de ideale plek voor een dagje heerlijk ontspannen! Ontdek de prachtige natuur tijdens een wandel- of fietstocht, kom minigolf spelen of waterfietsen en geniet op het terras van de brasserie van een verdiende pauze. Kinderen kunnen ravotten in de binnen- en buitenspeeltuin (aangepast aan rolstoelgebruikers). Naast rustig genieten kun je hier ook actief sporten. Leef je uit op de klimtoren of volg een initiatie mountainboarden, deltavliegen, parapenten, kajakpolo, hockey,... Rond en door het domein lopen wandel- en fietsknooppuntroutes en aan de onthaalbalie kun je fietsen ontlenen. De Schorre is ook bekend voor evenementen als Tomorrowland, Spartacus Run, Planten- & Ambachtendag, Schorremorrie, Xtreme Xperience en Putteke Winter. De volledige kalender vind je op www.deschorre.be. De Schorre is een oude kleiput en ligt in hartje Rupelstreek, centraal tussen Antwerpen, Mechelen en Brussel, en is vlot bereikbaar.

Prijzen

Het domein is gratis toegankelijk. De tarieven van de fiets-, waterfiets- en minigolfverhuur vind je op www.deschorre.be onder recreatie en sport.

 

Loont zeker de moeite...

Kunstenaarsmarkt - mei

Tussen De Schorre en de Rupeldijk ligt een mooi fietspad. Op het einde van dit fietspad op het pleintje aan de oude ringoven en in de naburige mooie tuin vindt in mei steeds een gezellige Kunstenaarsmarkt plaats. Exposanten stellen er hun schilderijen, foto's en tekeningen tentoon. Kom langs en geniet van de mooie werken, het unieke kader en het gezellige terras vlakbij de Rupel!
Info: www.deschorre.be 

Planten- & Ambachtendag - Pinkstermaandag

Op de Planten- en Ambachtendag in De Schorre vind je meer dan 100 standhouders die hun bloemen, planten, kruiden, biologische producten en ambachtelijk lekkers aanbieden.
Je ontdekt er ook heel wat handgemaakte accessoires en je kunt zelf aan de slag in tal van creatieve workshops. Ondertussen geniet je van een streepje muziek en randanimatie op ons gezellige terras!
INfo: www.deschorre.be 

Schorremorrie - laatste zondag van de zomervakantie

Tijdens Schorremorrie sluiten we de zomervakantie spetterend af met meer dan 30 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Springkastelen, trampolines, een kindermolen, een zweefmolen en go-carts zorgen voor een onvergetelijke dag! Je kunt er ook knutselen, circustechnieken aanleren, paardrijden en nog vele andere leuke dingen.  In 2006 werd dit zomerse speelfestijn voor de eerste keer georganiseerd samen met de Gezinsbond.
Info: www.deschorre.be

Xtreme Xperience - midden september

Xtreme Xperience is hét festival van extreme, onbekende en avontuurlijke sporten. Geniet van de spectaculaire demonstraties van internationale topsporters en probeer zelf verschillende sporten uit tijdens workshops. Op het programma staan o.a. parapente, deltavliegen, mountainboarden, skateboarden, bmx, graffitti en bike trial.
Info: www.xtremexperience.be

Putteke Winter  - 1e weekend van december

Putteke Winter staat voor een feeërieke winterwandeling langsheen de mooiste plekjes van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampjes, kaarsjes en klank-en lichtspelen. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, jenever, ijsberendemonstraties en nog zoveel meer. Alles vindt plaats in een prachtig decor dat het landschap omtovert in een sprookje!
We raden aan om stevig schoeisel en warme kledij te voorzien! Een deel van de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen want er worden trappen genomen.
Info: www.puttekewinter.be

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).

Gerelateerde attracties