Sven Nys Cycling Center

Balenbergstraatje 11, 3128 Baal • www.svennyscyclingcenter.be
Tel: +32(0)16 41 72 68 • info@svennyscyclingcenter.be

Het Sven Nys Cycling Center is dé plek voor en over offroad fietsen. 

Het Belevingscentrum is de spil van het Sven Nys Cycling Center. Onder de kampioenentruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning. Neem een kijkje in de camper waar de veldrijders zich voorbereiden op een koers. Probeer zelf hoe ver je met de fiets door de zandbak geraakt. Match het juist bandenprofiel aan de juiste ondergrond. 

Voor kinderen tot 12 jaar is er een gratis zoektocht beschikbaar. In het spoor van Thibau Nys ontdek je alle verborgen plekjes van de Balenberg. 

Rond het Belevingscentrum, tegen de flanken van de Balenberg, wacht je het echte werk. Waag je aan het gekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys of probeer het BMX freestyle- of trialparcours. Alle parcours zijn gratis toegankelijk. Wie graag een professionele Trek cross of mountainbike fiets wil testen kan dit na afspraak. En na al die inspanning kan je nagenieten op het terras van de eetcafé Velo.

Ook voor wie de ruimere regio wil ontdekken zijn er heel wat troeven voor handen. Een wandelparcours toont je de mooiste plekken van de Balenberg. Het Sven Nys Cycling Center sluit naadloos aan op het Fietswerk Vlaams-Brabant, ideaal dus om de regio te verkennen tijdens een sportieve daguitstap. Met de mountainbike? Volg de wegwijzers en sluit aan op de mountainbikelussen die op de Balenberg passeren. Speciaal voor de sportieve fietser tekende Sven ook zijn favoriete trainingsparcours op de weg uit. De Sven Nys Cycling Route is een pittige  lus van 93 km door het mooie Hageland. 

Elk jaar is de Balenberg op 1 januari de plek waar je als cyclocrossliefhebber moet zijn. Geniet er in levende lijve van de renners die strijden om de titel in de Grote Prijs Sven Nys. 

Prijzen

-12 jaar gratis

12-25 jaar € 2

vanaf 26 jaar € 3

Begeleiders van mensen met een beperking gratis op vertoon van begeleiderspas

Gidsen/Leraren gratis op vertoon van Gidsen (FTG) /lerarenkaart

Betalen kan ook met Bancontact

Groepen

Groepen vanaf 20 personen € 2 per persoon

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen
Volwassenen
 
€3,00
Kinderen
Tot de leeftijd van 12 jaar
Gratis
Studenten
Tot de leeftijd van 26 jaar
€2,00
Rondleidingen
 
€60,00

Contact

Autocarbedrijven
Scholen
Groepen

Pieter Geens

016 41 72 68

info@svennyscyclingcenter.be

Pieter Geens

016 41 72 68

info@svennyscyclingcenter.be

Pieter Geens

016 41 72 68

info@svennyscyclingcenter.be

Nabije attracties