Train World

Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek • www.trainworld.be
Tel: +32 (0)2 224 74 98 • info@trainworld.be

Train World is het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen. De mooiste stukken uit de collectie historische locomotieven en rijtuigen van de Belgische spoorwegen zijn er te bewonderen, maar ook de belangrijke rol van de trein in de mobiliteit van vandaag en de toekomst wordt geïllustreerd. Train World is meer dan een museum: het is een belevingscentrum. Een originele scenografie – ontworpen door kunstenaar François Schuiten - zorgt voor een ervaring waarbij je kan kijken, luisteren, aanraken en verrast worden door de boeiende verhalen uit de wereld van de trein.

In Train World valt heel wat te ontdekken! Je kunt er bijvoorbeeld de oudste bewaarde stoomlocomotief in België zien, de “Land van Waas”. Of de gestroomlijnde “type 12” stoomlocomotief, goed voor het wereldsnelheidsrecord van 1939. Je kan er de grandeur bewonderen  van authentieke koninklijke rijtuigen of binnenwandelen in een inox TEE-rijtuig.

Zin om zelf een trein te besturen? Oefen alvast eens op één van de treinsimulatoren. Of bestudeer de spoorlijnen van vroeger en nu vanuit een stuurpost. Er zijn ook honderden voorwerpen uit de spoorwereld, zoals uniformen, schilderijen of maquettes van treinen en stations, naast een overvloed aan foto’s en filmbeelden. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een echt ‘wachtershuisje’, dat daar voordien al stond en mee is opgenomen in het nieuwe gebouw.

Loont zeker de moeite...

Gids

Je kan Train World met een gids bezoeken. Onze gidsen spreken Nederlands, Frans, Duits en Engels, maar andere talen zijn mogelijk op aanvraag.

Een geleide rondleiding duurt anderhalf uur en toont je de ‘topstukken’ van het museum. Na de rondleiding kan je zonder gids nog eens Train World doorkruisen.

Audiogids

De Train World-audiogids gratis op je smartphone.

Download de 'Train World' app en beschik over de volledige Train World-audiogids op je smartphone (speelduur 1.30 uur). Zo kan je naar alle uitleg luisteren die je tijdens je bezoek anders ook te horen krijgt via de audiogids verkrijgbaar aan de loketten (2€).

Book & Gift Shop

Op zoek naar een souvenir of een leuk geschenk na uw bezoek aan Train World? Bezoek onze Book & Gift Shop!

Het assortiment omvat boeken, de catalogus van Train World, dvd's, posters, kinderboeken, speelgoed, kaarten, T-shirts, paraplu's, mokken en andere leuke voorwerpen ... allemaal spoorweg gerelateerd natuurlijk!

Onze Book & Gift Shop is elke dag behalve maandag van 10u tot 17u geopend. De winkel is toegankelijk zonder ticket Train World.

Brasserie & Restaurant

Zin in een hapje of een drankje  voor of na uw bezoek aan Train World? In het unieke stationsgebouw van Schaarbeek verwelkomt de Brasserie “RN Express” u met veel plezier in een origineel kader en een warme sfeer.

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen
Groepen
Scholen
Bedrijven

Zie de tarieven op de website

Volwassenen
 
€12,00
Kinderen
Van de leeftijd van 6 tot 18 jaar
€9,00
Senioren
Van de leeftijd van 65 jaar
€9,00
Rondleidingen
 
€110,00

Vanaf 15 betalende personen.

Volwassenen
 
€8,00
Kinderen
Van de leeftijd van 6 tot 18 jaar
€8,00
Senioren
Van de leeftijd van 65 jaar
€8,00
Mensen met een beperking
 
€8,00
Gratis groepsbegeleiders
1 per 1 deelnemers
 
Rondleidingen
 
€110,00

Zie de tarieven op de website

MICE faciliteiten

Exclusieve nocturnes

Attractieverhuur

Rondleidingen
 
€110,00

Contact

Autocarbedrijven
Bedrijven
Scholen
Groepen
Individuelen en gezinnen

René Tolenaars

+32 (0)490 66 44 30

rene.tolenaars@b-rail.be

René Tolenaars

+32 (0)490 66 44 30

b2b@trainworld.be

An Lombaerts

+32 (0)2 224 73 24

an.lombaerts@b-rail.be

reservaties@trainworld.be

info@trainworld.be

Nabije attracties