Volkssterrenwacht MIRA

Abdijstraat 22, 1850 Grimbergen • www.mira.be
Tel: 022691280 • info@mira.be

Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet. U kan dit instrumentarium ook bekijken via onze virtuele rondleiding.

 

 

Prijzen

Groepen vanaf 15 personen: 6 euro per persoon •  Individuele bezoekers: 3 euro per persoon • MIRA op woensdag/zondag: 3 euro per persoon

Groepen

Groepen kunnen - mits voorafgaande afspraak - MIRA elke dag bezoeken (met uitzondering van zon- en feestdagen).

Loont zeker de moeite...

Elke zondagnamiddag en woensdagnamiddag (14 tot 18h) is MIRA doorlopend geopend voor individuele bezoekers (zonder reservatie), met uitzondering van de eerste twee weken van juli. Je kan dan zelf de interactieve sterrenkaart verkennen, de vele experimenten uitproberen, de verschillende tentoonstellingen bezoeken, het weerstation, de telescoopkoepels,... En met wat geluk kan je ook de Zon waarnemen met onze gespecialiseerde instrumenten.

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Bedrijven

Het is mogelijk om jouw bedrijfsevent te organiseren bij MIRA met aansluitende rondleiding

Attractieverhuur

Nabije attracties

Gerelateerde attracties