Waregem, stad in galop

GEMEENTEPLEIN 10, 8790 Waregem • www.waregem.be
Tel: 056621252 • daguitstappen@waregem.be

Ben je van plan om een uitstap te doen met een groep vrienden, collega’s, familie, kennissen, …?
Dan ben je in Waregem aan het juiste adres!

Breng zeker eens een bezoek aan een van volgende locaties.

Bezoekerscentrum HIPPO.WAR

HIPPO.WAR, het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog, opende zijn deuren op 11 november 2017. Het bevindt zich op de tweede verdieping van het tribunegebouw op de hippodroom in de Holstraat 95. Op 900 m² vind je er twee permanente tentoonstellingen: over de rol van het paard tijdens WOI en het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog. Aan de hand van onder andere foto's, film- en audiofragmenten, tal van authentieke stukken, een interactieve quiz en zelfs een nagebouwd paardenhospitaal ontdek je deze misschien nog niet zo bekende verhalen uit Den Grooten Oorlog.

Je kan de tentoonstelling bezoeken van woensdag tot en met zondag en op feestdagen van 14.00u. tot 18.00u. Meer info vind je op www.hippowar.memorial

Amerikaanse Begraafplaats Flanders Field American Cemetery

Flanders Field American Cemetery is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België. Op wens van de nabestaanden werden de soldaten in het buitenland begraven of gerepatrieerd naar een militaire of gemeentelijke begraafplaats dichter bij huis. 368 soldaten vonden in Waregem hun laatste rustplaats en nog eens 43 staan vermeld op de Muur van de Vermisten.

Op 6 april 2017, 100 jaar na de Amerikaanse oorlogsverklaring, werd een nieuw bezoekerscentrum geopend op de Amerikaanse begraafplaats. Het gebouw waarin het bezoekerscentrum is ondergebracht deed tot begin jaren 2000 dienst als conciërgewoning voor de Amerikaanse beheerder. Vandaag kom je hier als bezoeker meer te weten over de Amerikaanse betrokkenheid tijdens de Eerste Wereldoorlog in België en het ontstaan van de begraafplaats. Daarbij is er eveneens aandacht voor persoonlijke verhalen van de gesneuvelde soldaten.

Je kan de begraafplaats en het bezoekerscentrum bezoeken elke dag van 9.00u. tot 17.00u. (gesloten op kerstdag en nieuwjaardag)

Platform voor actuele kunst Be-Part

Be-Part is een platform voor actuele kunst. Er is geen vaste collectie maar jaarlijks zijn er drie à vier tentoonstellingen van Belgische of buitenlandse hedendaagse kunstenaars van hoog niveau. Be-Part wil de actuele kunst toegankelijk maken voor kinderen en jongeren door interactieve rondleidingen en creatieve workshops aan te bieden.
Reserveer een rondleiding tijdens een van de lopende tentoonstellingen via
info@be-part.be.

Meer info over de tentoonstellingen vind je op www.bepartexhibitions.be