Archeologisch Park De Rieten

Op reis in de IJzertijd en ontdekking van vroegere elitegraven

Bezoek archeologisch park de Rieten en maak kennis met het verhaal van de mensen die 2400 jaren geleden in deze regio leefden. De ontdekking van de grafheuvels in 1984, met rijkdommen vervaardigd uit aardewerk, ijzer, brons en zelfs goud, vertellen een boeiend stuk geschiedenis. 26 stapstenen leiden je vanaf het onthaalpunt naar de grafheuvels in een open landschap.

Cista en situlae

Drie elitegraven zijn het pronkstuk van de site. De gevonden ‘cista’ en ‘situlae’ behoren tot de topstukken van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De site is vrij toegankelijk en kun je ook met een gids bezoeken na reservatie. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd. 

Word archeoloog voor één dag!

Ga aan de slag met je kinderen tijdens de familievriendelijke zoektocht en word archeoloog voor één dag. Arne de archeoloog neemt je mee op pad in de Rieten, waar grafheuvels en bijzondere voorwerpen uit de IJzertijd zijn gevonden. Zoek mee naar schatten uit het verleden, kraak codes, los raadsels op en ontdek of je een Kelt of een Romein bent. Kortom: ga aan de slag als archeoloog voor één dag.

  • De zoektocht duurt twee uur
  • € 2 voor de begeleidende brochure, te bestellen via 089 810 100 of info@oudsbergen.be

Wandeltocht met infoborden

Infoborden in het park nemen je mee op wandeltocht. Ontdek wie er in de elitegraven begraven lig en met welke technieken wetenschappers dit konden bepalen.

Bezoek de Rieten met gids

Reis samen met een gids naar de IJzertijd. De 26 stapstenen leiden je 2.400 jaar terug in de tijd. Grafheuvels met bijzondere vondsten uit aardewerk, ijzer, brons en zelfs goud vertellen een interessante portie geschiedenis. Het verre verleden herleeft!

Boeiende brochure

In deze kleurrijke brochure neemt een jonge archeoloog je mee op reis naar de IJzertijd. Wist-je-datjes, afbeeldingen en speelse illustraties maken het lezen ervan een plezier voor elke lezer. Geschiedenis is niet saai!