De grootste prachtig bewaarde mijnnederzetting in Vlaanderen

be-MINE is de grootste industrieel archeologische site in Vlaanderen.  De mijnnederzetting is in al zijn verschillende onderdelen prachtig bewaard gebleven. Zowel de industriële site als de mijnterrils, de mijncité, het kolenspoor en de kolenhaven.

Dit erfgoedcomplex is niet alleen bewaard en gerestaureerd, het heeft ook een duurzame herbestemming gekregen waardoor bijna alle gebouwen publiekelijk toegankelijk worden. Erfgoedbeleving is dé kapstok van be-MINE. Het verhaal achter de mijn kan je beleven in het mijnmuseum en in het badzalengebouw.

Duiken, snorkelen, klimmen...

Naast erfgoedbeleving staan avontuur en ontspanning centraal in het aanbod. De avonturenberg trotseren? Klimmen in een oude elektriciteitscentrale? Duiken of snorkelen in het vroegere waterbassin van de mijnsite?  Het kan allemaal!

Een iPad-wandeling laat je niet alleen kennis maken met Be-MINE maar ook met de mijncité en het kolenspoor.

Mijnwerker voor één dag

Tijdens de Mijnzondagen ontdek je ruimtes die op andere dagen niet toegankelijk zijn voor individuele bezoekers en gezinnen.

Dat zijn de volgende dagen: 4 en 18 maart, 15 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni, 1 en 15 juli, 5 en 19 augustus, 2 en 16 september, 7 en 21 oktober. Telkens om 11u en 14u.