Beiaardtoren Hasselt

Beklim 168 trappen en ontdek de prachtige klokkengalerij

Pal in het hart van de stad Hasselt, aan de Sint-Quintinuskathedraal, vind je de beiaardtoren. 168 trappen brengen je van de begane grond naar een adembenemend panorama over Hasselt.

Onderweg maak je kennis met de tijd: beieren op kleine klokjes, een oude beiaard bespelen en een luiklok luiden. Bovenaan, na een passage langs de 18de-eeuwse speeltrommel en de beiaardierkamer, geniet je van op de klokkengalerij een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Bezoek de Beiaardtoren

Elke eerste zaterdag van de maand kan je om 14u aansluiten bij een gids die je een rondleiding geeft in de Beiaardtoren. Onderweg naar boven beleef je heel wat: beieren op klokjes, een oude beiaard bespelen en een luiklok luiden. Voor groepen en scholen staat er een gids klaar die je anderhalfuur lang begeleid tijdens de torenklim.

Geniet van een beiaardconcert

Naar goede gewoonte kan je tijdens de zomerse vrijdagavonden in en rond de Hasseltse Beiaardtoren genieten van een beiaardconcert. stadsbeiaardiers en gastmuzikanten verzorgen de sacrale geluiden tijdens het Beiaardfestival.

Adembenemend zicht over Hasselt

Na de passage van de 18de-eeuwse speeltrommel de beiaardierkamer, kom je in de klokkengalerij terecht waarbij je een prachtig uitzicht krijgt van op 36 meter hoogte over Hasselt.