Brouwerij en Grand Café Remise 56

Van stelplaats voor spoorwegrijtuigen tot brouwerij en Grand Café

Dit authentieke pand werd gebouwd in 1907 om dienst te doen als stelplaats voor de locomotieven en de passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest - Koersel. Aanvankelijk werd hier de stoomtram gestald (jawel, stoomtram!), daarna kwamen de gemotoriseerde rijtuigen. In 1954 werd de tramlijn vervangen door een busdienst, de trams in de stelplaats maakten dus na bijna vijftig jaar plaats voor bussen.

Vanaf 2001 stond het gebouw leeg. Enkele jaren geleden leek dit gebouw nog bestemd voor de sloophamer, maar de huidige eigenaars renoveerden het grondig, met respect voor de eigenheid en het verleden.

Sinds juni 2016 is er in de voormalige stelplaats een kleine brouwerij en een grand café gevestigd. De brouwerij en het café kregen de naam "Remise 56". Een leuke verwijzing naar het verleden aangezien remise een vakterm is voor stelplaats. Het getal 56 slaat op het huidige huisnummer van de brouwerij.

Rechtstreeks van de tap

Ben je een ervaren bierkenner, een lokale genieter, een vaste klant of een toevallige passant?

Iedereen is welkom om in het grand café de verschillende bieren te degusteren die rechtstreeks getapt worden uit de grote schenktanks boven de toog.

Rondleiding met degustatie

Elke tweede zondag van de maand om 15u kan je Brouwerij Remise 56 een rondleiding volgen over de geschiedenis, architectuur van het gebouw en wat economische feitjes. Na je bezoek kan je in het Grand Café genieten van twee inbegrepen consumpties. Je kan ook een luxe-rondleiding reserveren waarbij je naast de bieren ook van een bijpassend hapje kan genieten.