De heetveldemolen: watermolen in actie

De Heetveldemolen ligt in de vallei van de Mark, een zijrivier van de Dender. De molen vormde samen met de naburige boerderij, toen een omwald kasteel, het domein Heetvelde. De eerste vermelding van de molen dateert van 1440.

In 1829 wordt de molen beschreven als “graanwatermolen, moutmolen”. De oude watermolen werd omgebouwd in 1949 op de grondvesten van de molen uit 1440. In 2014 werd de Heetveldemolen erkend als “actieve molen” door het Molenforum Vlaanderen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd

Pop up cafeetje Bar Richard

Bar Richard opent elke zondag zijn luifels. Op het terras van deze pop-up caravan is het heerlijk vertoeven. Je kan er tot rust komen en proeven van het heerlijke Silly bier. Leuk weetje: Het Silly bier wordt gebrouwen nabij de oorsprong van de Mark die ook langs de molen loopt. Pop-up caffeetje Bar Richard is  open elke zondag van juni t/m september. 

Rondleiding met gids

Wil je weten hoe zo’n oude watermolen nog steeds productief kan werken? Wil je de geschiedenis en de verschillende soorten graan en meel leren kennen? Op afspraak kan je gegidst worden in deze ambachtelijke  historische locatie.