Hotel d'Hane Steenhuyse

Roemrijk Gents hotel met majestueuze eretrap

Dit 18de-eeuwse hôtel de maître met hemelse balzaal en rijk gedecoreerde salons heeft een roemrijk verleden. De namen in het gastenboek spreken dan ook tot de verbeelding. Onder andere de Franse koning Louis XVIII, de Russische tsaar Alexander I en Frederik I, prins van Oranje waren er te gast. Het gebouw bevindt zich tegenover het Museum Arnold Vander Haeghen in de Veldstraat.

Het gerestaureerde interieur doet dromen van adellijke feesten. De majestueuze eretrap geeft uit op de eerste verdieping met de intiemere vertrekken: de (aparte) slaapkamers van de graaf en gravin, het muzieksalon en de appartementen voor de kinderen. De diensttrappen brengen je naar de personeelsvertrekken: een vergeten wereld van upstairs, downstairs.

De tuin is toegankelijk voor het publiek en vormt een oase van rust die je de drukte van de Veldstraat even doet vergeten.

Bezoek het best bewaarde geheim van Gent

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Met wat geluk loop je zelfs een dienstmeid of koetsier tegen het lijf. Kuier tot slot nog even tot in de schitterende binnentuin, een oase van rust in de hectische Veldstraat.

Groepsrondleiding in Stadspaleizen

Laat je onderdompelen in het verhaal van deze paleizen tijdens een gegidste rondleiding.