Neanderthalersite

Neanderthalers komen weer tot leven in Limburg

De Neanderthalersite in Veldwezelt is een unieke, beschermde archeologische site, de eerste die voor het publiek ontsloten werd. Je maakt er niet alleen kennis met haar vroegere bewoners, de Neanderthalers, maar ook met de ijstijden en de evolutie van het klimaat. Ontdek het leven van 80 000 jaar geleden en eindig (slechts) 40 000 jaar geleden. Een unieke geschiedenis-ervaring.

In de voetsporen van mammoeten

Het museumbezoek begint met een diepe sprong in de tijd. Langs een wandelpad van ca. 80 meter lang ontmoet de toeschouwer chronologisch de bewoners van weleer. De site bevat bewoningssporen tot wel 133 000 jaar geleden. De oudste dieren zijn de wolharige neushoorns, de bizons, en de mammoeten. Je leert in welke periodes de Neanderthalers in onze contreien vertoefden, en hoe ze de opeenvolging van koude (ijstijd) en warme (tussenijstijd) periodes ervaarden. In een oorspronkelijk kampvuur zijn nu historische artefacten verwerkt.

Koffie drinken en vlaai eten

Begin je bezoek met een stevige kop koffie of een typische Limburgse vlaai, of geniet aansluitend van een lekkere lunch in het clubhuis van International Golf Maastricht.