Provinciaal Natuureducatief Centrum De Kaaihoeve

(Her)ontdek de natuur in de vallei van de Bovenschelde

De Kaaihoeve is een provinciaal natuureducatief centrum dat ondergebracht is in een 18de eeuwse hoeve. Ze ligt langs een oude scheldearm in de vallei van de Bovenschelde en is een ideale locatie om de natuur te (her)ontdekken! Zowel in als rond het centrum kan je op een interactieve manier bijleren over natuur- en milieuthema's of bijzondere dieren en planten observeren. 

Aan de hoeve werden doorheen de tijd verschillende restauratiewerken uitgevoerd. Aan de buitenkant werd de cultuuurhistorische waarde en authenticiteit van het gebouw behouden. 

Kom tot rust

Op het domein van de Kaaihoeve liggen een paar gezellige picknickplekjes en een avontuurlijke speeltuin. De ideale plek om met het hele gezin even te ontspannen. Kom zeker een kijkje nemen in de pittoreske binnenplaats of in de wilde natuurtuin. 

Ontdek de natuur

In de directe omgeving liggen uitgestippelde wandel- en fietsroutes. Beleef de natuur op je eigen tempo. Kinderen kunnen op de bovenverdieping van de hoeve aan de slag in verschillende doe-hoekjes. Of ontdek het blote-voetenpad in de natuurtuin! De Kaaihoeve is ook een vertrekpunt van het wandelknooppuntnetwerk Zwalmvallei.