Wie het 2 ha groot domein van het Bakkerijmuseum betreedt, stapt letterlijk en figuurlijk het verleden binnen, ondergebracht in drie gebouwen van de eeuwenoude Zuidgasthuishoeve. Het bezit de grootste collectie bakerfgoed van het land.

Je bezoekt eerst een bakkerswinkeltje waar de tijd is blijven stilstaan en daarna kun je een kijkje nemen in het atelier van de ambachtelijke bakker.Voor de individuele bezoeker is er een handige bezoekersgids waarin het hele museumverhaal op een boeiende manier uit de doeken wordt gedaan. Ook kan er beroep gedaan worden op een ervaren gids.

Het Bakkerijmuseum organiseert talrijke workshops voor gezinnen, volwassenen, kinderen, groepen... reken maar dat er veel gelachen wordt als de kleinste kleuter naast de oudste volwassene zijn eigen deegje kneedt.

Straat
Albert I laan
Nummer
2
Stad
Veurne
Postcode
8630
Telefoon
+32(0)58 31 38 97
Email 1
info@bakkerijmuseum.be
Video
Adres

Albert I laan 2
8630 Veurne
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
51.0591, 2.66638
Intro

In het Bakkerijmuseum kan je erfgoed maken én smaken! Treed binnen in de eeuwenoude hoeve en laat je prikkelen door het bakkersambacht, de geuren en de smaken van toen.

Zoekmachine verbeteringen
Bakkerijmuseum bakkersmuseum bakkerij bakker workshops brood ambacht bakambacht groepen klas gezin zoektocht rondleiding gids koekjes chocolade educatief kleuter lager onderwijs secundair daguitstap verjaardagsfeestje streekproducten café speeltuin
Veurne toerisme molen