Bezoekerscentrum Bulskampveld … toegangspoort tot de natuur, het domein en Landschapspark Bulskampveld.

Het bezoekerscentrum vind je in het kasteel van het provinciedomein Bulskampveld. Op de benedenverdieping ontdek je de rijkdom van de natuur en het domein.

Zet al je zintuigen op scherp want zowel in de vaste als in de tijdelijke tentoonstelling valt hier heel wat te beleven! Een verdieping hoger maak je kennis met de rijke geschiedenis van de streek, zijn typische drevenpatroon, zijn vele kastelen en historische hoeves. Projecties en oplichtende figuren vertellen de ontwikkeling van het historische Bulskampveld. In het rariteitenkabinet stelt de kasteelheer met trots, zijn collectie aan je voor. Rondom het kasteel ligt een uniek kasteelpark in Engelse landschapstijl.

De oude ommuurde moestuin van het kasteel is nu een kruidentuin waar maar liefst 400 planten een zorgvuldig gekozen plekje kregen. Rondom de kruidentuin bevinden zich halfopen galerijen waarin een wagenmakerij, een smidse en een verzameling oude wagens, karren en landbouwwerktuigen herbergen. Het hele jaar door kun je deelnemen aan workshops en activiteiten rond natuur, kruiden en cultuur.

Wie zelfstandig op stap wil, kan veldwerkmaterialen en fietsen ontlenen of wandel- en fietskaarten kopen. Voor scholen en verenigingen is er een uitgebreid aanbod aan begeleide activiteiten rond de natuur en het domein. Voor alle info en reserveringen kun je tijdens de openingsuren terecht bij het onthaal van het bezoekerscentrum.

Straat
Bulskampveld
Nummer
9
Stad
Beernem
Postcode
8730
Telefoon
050 55 91 00
Email 1
bulskampveld@west-vlaanderen.be
Video
Adres

Bulskampveld 9
8730 Beernem
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
51.1161, 3.29388
Intro

Bezoek de natuurtentoonstelling, geniet van het unieke kasteelpark, laat je verrassen door de kruidentuin en wandel door bos en heide, langs vennen en over knuppelpaden.