Bruges Beer Experience

Ontdek op een leuke, innovatieve manier de meest boeiende facetten van bier in het Brugs Biermuseum.

De iPad Mini neemt je mee in de rijke wereld van bier… Je verdiept je in de geschiedenis van bier van vroeger tot nu, bier in Brugge, de trappisten, biersoorten en brouwprocessen.

Je proeft, ruikt en voelt de grondstoffen van bier. Wat zijn hun positieve eigenschappen voor onze gezondheid? Je komt op een interactieve manier te weten wat vrouwen zoal betekend hebben voor de bierwereld, hoe je een gastronomisch gerecht combineert met het juiste bier en wat de geschiedenis is van bier in jouw land. 

Hou je van quizzen? Waag je aan de Beer Challenges en ga na hoeveel jij weet over bier!

Alle tekst-, audio- en filmfragmenten in het museum zijn integraal vertaald in tien talen.

Degustatieruimte

Vanuit de degustatieruimte geniet je van een uniek uitzicht op de markt van Brugge. Wil je nog meer te weten komen over bier? Neem een kijkje in onze huisbibliotheek.

Na het museumbezoek proef je de verschillende biersoorten en -stijlen. In de toegangsprijs zit een degustatie inbegrepen van drie bieren van 15cl naar keuze. Op de verschillende touch screens kun je opzoeken wat de oorsprong van elk bier is of waarom een bepaald bier eerder zoet, zuur of bitter smaakt. Je kiest er tussen 16 uiteenlopende bieren van het vat. We bieden ook steeds een assortiment bijpassende kazen aan. Drink je liever geen bier, neem gerust een frisdrankje in de plaats. 

Kidstour

Ga in het museum op zoek naar de Brugse beer en kom te weten waarom hij gevangen zit en hoe hij bevrijd kan worden!

Exclusief voor het museum schreef Peter Verhelst een spannend kinderverhaal. Elk stuk van het verhaal wordt geïllustreerd door een tekening van Stedho. 

Het kinderverhaal kan in tien talen gelezen of beluisterd worden.

Straat
Breidelstraat
Nummer
3
Stad
Brugge
Postcode
8000
Telefoon
+32 479 35 95 67
Email 1
info@brugesbeermuseum.com
Youtube
http://youtu.be/w2P-mur6XqE
Video
Adres

Breidelstraat 3
8000 Brugge
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
51.2086, 3.22526
Intro

Bruges Beer Experience is zoveel meer dan enkel een biermuseum. Het is een combinatie van interactiviteit, vernieuwende technologieën en het prikkelen van alle zintuigen!